Morda bo pa dobra sezona

Saj na začetku (skoraj vsake) sezone je vedno tako. Da letos pa bo. Ker je kemija in so se dečki res našli. Ali pa zato, ker so sama znamenita imena, pa so izkušnje na njihovi strani. Oziroma: pozitivci že najdemo razlog. Zakaj bi bilo letos drugače ?

Prvi vtis sugerira, da je ekipa v primerjavi z lansko sezono sestavljena bolje. In spominja na obdobje pred desetimi leti, ko se je dvorana odpirala in so se zeleni žogali pod Zdovčevim vodstvom (Shermadini, Ožbolt, Pinkney….. – tudi takrat so znali), če lahko pripomnim. Občutek je, da se fantje znajo žogati. Pa še Bayern so dvakrat razmontirali. In zeleni se po današnjem popoldnevu res zdijo ekipa, ki ima nekaj dobrih košarkarjev. In adekvatne menjave. Npr. Ukić – upam na konstanto in redne prikaze današnje preudarnosti. V tej smeri pogledujem tudi proti Muriču. Pravzaprav bi o vsakem zmaju lahko pisal podobno. Naj vzdržujejo vsaj ta nivo, a sam pričakujem Golemacov potisk na višjo raven tako na ravni posameznika kot na ravni ekipne taktike.

Skratka. Tole danes je izgledalo več kot spodobno. Žogali so se z občutkom in prizadevnostjo. Tudi prikaz košarkarskih veščin je bil na zavidljivi ravni. Še tekli so kot blisk in nasploh se zdi, da bo letošnja Olimpija dovolj spodobna za Eurocup. Tudi za ABA tekmece. Ekipa se zdi zmes izkušenj, hitrosti, polna mladeničev, ki bi radi igrali moderno, torej s hitrimi prehodi, požrtvovalno, a vseeno po pameti. Sicer Golemac zatuli – zna biti oster. In vsak v okviru svoje vloge, brez ad hoc prebliskov. Vsaj v nekaj takega jih sili letošnji trener, ki je vsekakor popestritev v primerjavi Rimcem. Golemac se zdi malce sagadinovski terorist, ki stremi k odgovorni igri in temeljiti obrambi. Kar je proti Bayernu izgledalo cool. Zanimiva je še ena (upam da) tendenca. Kar 5 zelenih je doseglo več kot 10 pik. Je pa tudi res, da je bila prijateljska tekma in da so Bayernovci na trenutke izgledali kot da so direkt iz fitnesa. Če bi rdeči zadeli met ali dva več, bi bilo bolj napeto. Pa tudi nekaj minut trše obrambe je zeleno razliko hitro topilo.

Kakorkoli: bila je dobra tekma. Tudi zato, ker sem bil po doooolgem času spet na tribuni. Naj se sezona končno začne. Po možnosti z zmago. Na polno ! Aja, en sedež bo moj. 😉

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: