Zagorele bakle so, zeleno spet je nebo…..

Tako evforično vzdušje sicer še ni, a po Partizanu (ta je praviloma merilo) je to že druga domača tekma, ki so jo zeleni basketaši dobili suvereno in brez prevelikih nihanj. Potem dodaj razmislek o tretji zmagi v nizu in letošnja sezona ni več najslabša na svetu Kar pravzaprav navdušuje, saj so mesec dni nazaj zeleni izgledali bolj nabor basketašev kot ekipa – kar je bilo težko razumeti, če so pa prej vsaj dva meseca skupaj trenirali in se spoznavali, ob čemer je bilo vzdušje kao ok in so se zaštekali (sodeč po vseh poročilih), a potem na prvih uradnih tekmah: nedefinirana megla na igrišču – logično, da bodo šli sredinci gor.

Odnos je tisto kar šteje. Omenjeno se spreminja v prid ekipe. In zato upanje obstaja; cvetijo najmanj pričakovanja po drugem krogu. Hej, ob takih zmajih celo trenerja ni treba menjati »pod nujno«. Izgleda čisto solidno, celo »tajmavte« kliče, gestikulira in menja igrače. Je živ in morda ima avtoriteto. Samo na one tri nesrečneže vedno pozabi. To mu še vedno očitam, a ostalo mu gre vedno bolj v korist. V dobro voljo spravlja tudi Boatrightova racionalizacija, Maikova kalibracija ter Blažičeva in Muričeva borbena satisfakcija. Bananam navkljub. In potem je tu še Hopkins, ki se zdi odkritje zadnjih tekem. Malce na ta račun trpi Marko, a dokler ekipa zmaguje, se zdi to prej slatkiš za kasneje kot resen problem. Code je tako ali tako mastermind letošnje zasedbe. Krivično bi bilo ignoriranje mirnorokega Filipa, ki v obrambi gara, hkrati ni velik potrošnik žog, z občutkom za trojko. Včasih smo take modele označevali za tipične, zlata vredne, klubske igralce. Tak je Krušlin. Klubski človek, racionalen, brez ego pretenzij, z ekipo v mislih. Če pretiravam povejte, a meni je model kul in korekten; podobno Andrija s svojimi specifikami. Po dolgem dolgem času izgleda ekipa spodobno, košarkarsko. Še več, zdi se, da skriva ekipa še precej potenciala. Ni vrag, da bodo prišle tekme, ko se bo vse poklopilo in bodo napake izginile v čim večji možni meri (kot proti Primorski npr.). Zato sem pomirjen z današnjo zmago.

Bi si pa želel na tribunah malce bolj ognjevito publiko, ali pa vsaj 20 modelov, ki vedo kaj o navijanju in bi uspeli za sabo potegniti tole anemičnost od publike. Da se sploh ne spotaknem ob glory hunterje, ki jih na tekmah ni, a blestijo na forumih. Skratka, manjka prave, ognjevite publike, ki bi tekmo spremljala in pridala svoj delež, ne pa da na tekmi zvem več o informatiki kot na celem izobraževanju, ki se ga grem te dni. Pa informatika sploh ni edina topika, ki jo absorbiram na tekmah. Potem so tu še oni, ki takoj pizdijo in renčijo, češ da je ekipa pod kritiko. Tega ne štekam in apeliran na bolj pozitivistični pristop k ogledu tekme. To je sicer v tej naciji težko, a naivnost ne pozna meja, zato upam.  Skratka….igrajte zdaj zeleno beli…….pridem tudi v soboto…. 😉

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: