»Manjka nam malo zbranosti, pameti, samozavesti in športne predrznosti”

Vse zapisano v prvem delu letošnje zelene nadaljevanke še vedno drži. Zeleni mladeniči se znajo žogati (a EUROCUP jih heca), a kaj ko je ekipni basket še kaj več od tega, zato očitek o sodelovanju še vedno ostaja. Ta ekipa bi morala bolje funkcionirati. Pa ne.

In zato rastejo zamere do trenerja, ki očitno ne zmore vzpostaviti v ekipi dovoljšnega sodelovanja, ki ne spodbudi dviga nivoja odgovornosti posameznih igralcev in ki ne prepreči raznovrstnih neumnosti zmajev (ki prejemajo trapaste blokad v protinapadih, ki delajo nepotrebne nešportne v obrambi, ki si ne podajajo v napadu, ki ne vidijo do osamljeno ždečih kril v kotih, ki ne trgajo za ekipo v obrambi in zato že ob polčasu dobijo 50+pik, ki ne zadanejo prostih, ki ne podajo v pravem trenutku). Zdi se, da ga banda igralska ne upošteva preveč.

Kar se mene tiče, je tu še zamera zaradi sedenja določenih igralcev na klopi. Je že res, da že v štartu sezone niso bili pripeljani kot prve violine, temveč prej kot nadomestki za krajši čas in kot kvota za slovensko prvenstvo, a ravno zato bi lahko dobili svojo priložnost.  Mulalič je svoje minute do sedaj vseeno oddelal korektno, ne razumem pa zakaj priložnosti ne dobi Krampelj, zakaj je Zagorac na klopi in zakaj je tam Vujačič, če pa ne najde poti na igrišče. V glavnem: Rimac, daj prosim premisli o vključitvi teh igralcev v rotacijo. Predstavi jih, naj dobijo možnost. Ni nujno, da bo ob vključitvi povzročena zgolj škoda, kar je očitno trenerjev strah, zagotovo bo v tistih nekaj minutah vsakega izmed njih prisotna večja doza borbenosti, ki bi nemara lahko prinesla pozitivno vzdušje v ekipo.

Strinjam se z ertevejevci, da sta problem igra in predvsem pristop. Ni garbanja za vsako žogo, pri večini ni opaziti steklega, predatorskega instinkta. Po mojem bi moral to v njih zbuditi trener. Poslednjih 1000 Mohinkancev, ki se spravijo na tekmo, je odsotnost divjosti včeraj zelo dobro opazilo, se zato vključilo v dogajanje (in tako vsaj delno vplivalo na mega zmedene sodnike) in na koncu zelo jasno pokazalo svoj odnos do zelene anemičnosti: zmaji včeraj niti do vljudnega zaključnega aplavza niso prišli.

Počasi spoznavamo limit letošnje sezone: tj. sredina ABA lige, izpad v predtekmovanju EUROCUPa in drugo ali tretje mesto v SKL. Če se v napovedih motim, bom svoje zmote vesel. Prvi naslednji indikator bo že sobotna tekma proti Partizanu in bližajoča se tekma proti Primorski. Vmes pa Joventut, Darussafaka in Mornar. Po trenutnih predstavah se težko znebim pesimizma. Je čas za menjavo trenerja (ki sicer opaža iste stvari kot novinarji in kibici) kot izhod v sili?

Komentarji so zaprti.

Blog at WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: