Kje se bo letos dalo videti TOLPO ?

Letos se TOLPE ne bo dalo videti na trojkah. To je precej edinstveno in prvič po 15 letih.

Povedano bolj plastično: letos prvič po 15 letih TOLPA ne bo odtekla ene od razdalj na Teku trojk. Ker ima hudič mlade, se niti sprehodili ne bomo skupaj okoli Ljubljane. Zakaj ? Je kar nekaj razlogov: tretjina trojke ti bo razlagala o zdravstvu, druga tretjina o afriških eksperimentih, tretja tretjina bo bluzila o izobraževanju in podobnem.

TOLPA bo verjetno v skupni izjavi še podala mnenje o prehitrem tempu tega lajfa, ki ga živimo, kjer je treba postoriti to in ono, pa še kaj vmes. Tega se nabere toliko, da je še čevap pri Čirotu nemogoč, kaj šele da bi razmišljali ali celo udejanili kakšno redno tedensko seanso, česar je bila TOLPA v preteklih letih še kako zmožna. In to vključno s postankom v Cockti, legendarnemu pajzlu utrujenih, a nabritih tekačev.

Skratka: TOLPO je odneslo v dnevne obveznosti, zato letos ne bo provociranja, pametovanja, sopihanja v klanec ter besnega finiširanja. Bilo je fajn in bilo je super, bilo je veliko junaških zgodb, lepih podvigov, zdravega zajebavanja, lep pristop k življenju je to. Se utrne solza, glava se zasanjano nagne v spomine na tekaške priprave po Rožniku, na dolgometražne podvige od šihta domov, pa izlete do Smlednika, okoli Bobovka in predsedniških rezidenc na Brdu. Če bi izpustil domače terene, omiljeni Molnik in terene v Zadvorskem hribu mimo Urha do Orel bi zvenelo oholo, zato uvrstim na seznam še Debca. Tudi tam smo se zataknili. Upam, da še kdaj ponovimo tolpaške seanse. Ampak letos ne.

Bo luknja v zaporedju udejstvovanja na Pohodu. Letos in družinam primerno se seveda sama od sebe ponuja ideja, da TOLPA v 2019 štarta novo štetje, ko bi se okoli Ljubljane podala v družinski maniri, z boljšimi polovicami in z mularijo vred. Cilj je seveda v spodobnem zaključnem pikniku.

Ampak, vprašanje iz naslova še vedno ostaja neodgovorjeno. Kje se bo dalo letos videti TOLPO ? Lagano sportski namignem, da se bo večino teh hvalevrednih modelov dalo videti, povohati, ogovoriti, spodbujati na letošnjem MOLNIŠKEM TEKU – globalni prireditvi lokalnega značaja.

Za tiste, ki z njim niste seznanjeni, naj priobčim, da gre za prijeten tek, neposredno v bližini centra glavnega mesta. Gre za tek, kjer ga teraš po gozdnih poteh, makadamu in travnikih. Da je finiš popolnejši, ga omogočijo na asfaltu. Že zato rezultat ne more izostati. Je pa tudi res, da je tek priložnost, da se lokalci snidemo in pokomentiramo trenutne razmere.

Verjetno je na tem mestu moment, ko se poudari, da so vabljeni tudi ostali, ne zgolj lokalci. V tem pogledu maksima manj je več ne drži. Bolj bo držala tista, da več kot nas je, bolj je zabavno. Zagotovo bo uletel tudi Ivan Bartol (oz. zdi se mi), navsezadnje, gre za njegovo domačo dirko. In leto s ne bo klanca navzdol z mnogimi koreninami. Sam upam, da uleti tudi Blaž Grad (oz. zdi se mi). Zato, ker je prave proje vedno dobro opazovati. Dolg korak, nora hitrost, frekvenca vdihov in izdihov, da te kap – tovrstni atributi so nam dizelašem dostopni zgolj preko opazovanja. In to trasa Molniškega teka omogoča, saj se teče v krogih. Vsaj tisti, ki jo pičijo na 10 ali 20 km. Skratka: zna biti fajn tako in drugače, zato je poziv k udeležbi več kot utemeljen. Se vidimo ?

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: