Kilometer več ni nikoli odveč: Soleus GPS 3.0

Eno rojstvo, malo klobasanja, ščepec naključij in že sem zakoračil v 2013 z novim projektom, ki v osnovi vključuje dve meni ljubi stvari: rekreacijo in klobasanje. Za nameček projekt, ki nosi suhoparni naziv »Soleus rekreacija« imenitno sovpada z začetkom novega leta, ki je že tradicionalno namenjen načrtovanju.  Del letošnjih načrtov spet predstavlja malce resnejša udeležba na sežanskih 21. Glede na visoko učinkovito ignoriranje zdravih zapovedi v 2012, me v prvem tromesečju čaka precej kilometrov v Zadvorskem hribu pa i šire. Nemara uresničim celo kako plezarijo ali turno uživancijo, a ob predpostavki fotrovskega pristopa k življenju menim, da bo večina časa za rekreacijo posvečenega teku. Zato sem še toliko bolj vesel, da mi je, na moje veliko presenečenje, na roko zašla nova igrača, GPS športna ura SOLEUS GPS 3.0, ki bo v veliki večini primerov, nadomestila dosedanjo zvesto partnerico, uro POLAR RS 200. Nedvomno prihod nove igrače imenitno sovpada s treningom za spodobnih 21, saj se bo v prihodnjih treh mesecih zaradi tekanja naokoli ponudilo obilo priložnosti za spoznavanje rumenega gadgeta.

In če so se že stvari tako lepo poklopile, jih bom v prihodnje poskusil povezati, zato nameravam na blogu do Sežane 2013 beležiti razvoj odnosa med zavzetim tekačem in rumeno partnerico, ki je v osnovi precej strastna nabiralka različnih podatkov. Še preden dokončno zabluzim in me odnese v podatkovni svet, bom na kratko pozicioniral rumeno nabiralko.

Kolikor je meni znano, je »SOLEUS« precej mlada blagovna znamka, ki skuša s svojimi modeli športnih ur mešati štrene največjim v branži: Polar, Garmin, Suunto, Sigma sport, Timex itd. V primerjavi z naštetimi naj bi za Soleus veljalo manj je več oz. nižja cena in res zgolj dostava/obdelava koristnih podatkov.

Kot trdijo njeni snovalci, ta športna ura ne želi tekača  spremeniti v statistika, a še vseeno vztraja pri naboru podatkov, ki bi morali zadostovati  za rekreativni,  uživaški tek, za tekmovalne priprave, za izmero pretečene razdalje ali preverbo srčnega utripa; ura  želi zagotoviti bistvene podatke in je očiščena dodatnih sladkorčkov iz dražjih konkurentk. Ura se zdi cenovno ugodna, po naboru funkcij pa bi jo uvrstil tam nekam k Garmin 110 HR.

Skratka na prvi pogled je SOLEUS GPS 3.0 prava izbira za zmernega rekreativca, saj nabor ponujenih funkcij (merilec srčnega utripa, razdalja: trenutna in skupna, tempo , hitrost​: trenutna in povprečna, intervalni treningi: do 5 različnih ponovitev, porabljene kalorije: trenutno in skupaj kcal, štoparica, shranjevanje podatkov – 100 krogov spomina, shranjevanje na računalnik preko USB povezave, vodotesnost: do 3 ATM, svetovni čas – 106 mest, ki zajemajo vse časovne pasove, USB polnilec, litij-ionska polnilna baterija, čas delovanja cca. 8 ur (z GPS) ali več mesecev (brez GPS), dolžina pasu: 82 cm,teža ure 62 g) zadostuje za spodobno načrtovanje treninga. Vsaj tako se zdi na prvi pogled. Kot rečeno, večino tega nameravam, na tak ali drugačen način, preveriti v prihodnjem tromesečju. V kolikor vas zadeva zanima, vabljeni k spremljanju, komentiranju in sodelovanju s predlogi. Za začetek ponujam pogled v eno primerjalno tabelo: http://heart-rate-monitor-watches-review.toptenreviews.com/.

 

Advertisements

4 thoughts on “Kilometer več ni nikoli odveč: Soleus GPS 3.0

Add yours

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: