Pet dečkov in ena babi

»nujna beležka: kupi Merci!«

Zgodba gre takole: že vnaprej vem, da bi rad šel na to tekmo (zelena ekipa je letos simpatična ekipa), pa če se vse na glavo obrne. In se je res obrnilo na glavo. Ravno za ta dan postanem fotr samohranilec z bolno otročadjo, zato je namesto vrtca potrebno angažirati babi. Zadeva odkljukana. Večerni načrt je bolj fleksibilne narave. Frende obvestim, da se dobimo kar v dvorani, sam pa spravim mularijo do trdnega spanca in se z milostjo v očeh ter z eletronsko varuško v roki sprehodim do spodnjih starejših. S prošnjo, da prisluhneta napravi in deco potolažita v trenutkih fotrove odsotnosti. Že popoldne se začnejo stvari sukati drugače.

foto: Senior

Od pozvanih ni odziva, se pa iz mobija zasliši neka druga ponudba. Da njegov mulc bi pa tudi šel na tekmo. In frend od mulca tudi. Pa da z njima ne bo nič dela, ker obvladata, sta že šestošolca. Saj on bi šel, ampak njega bolj mika igranje basketa, ne pa opazovanje mojstrskih fines. In da je redna rekreativna basket seansa že n-let točno vsak ponedeljek ob 20:30. Vprašanje niti ni potrebno. Naj peljem še mulca na tekmo, ker on ve, da bom jaz tam. Razložim svojo samohranilsko usodo, pa odvrne, da sva na istem. Malce še žnjariva in na koncu skleneva, da se vidiva v Stožicah na drugem polčasu – otroci so prioriteta, to je jasno. En bo videl zgolj en polčas, drugi pač ne bo basketiral.

K sreči težko govorim potiho in del pogovora ujame tudi babi. In pristavi, da varstvo zvečer ni problem, da bi ona to počela . Pa še stari bo imel mir, kar je OK, sploh v trenutkih, ko je zahtevan zdravniški molk. Tako babi. Do uresničitve projekta me zdaj loči samo še en klic in stvar steče. Ona čuva otroke, ostali uživamo v bonusu. Nenadejano babi v glavni vlogi polepša ponedeljkov večer petim dečkom. En testira tišino, drugi basketira, trije lahko uživamo na basketu. Več kot ugodno.

Ampak to še ni vse. Olimpija tekmo sicer izgubi (o tem kdaj drugič), a prav tečen ne morem biti, bila je dobra tekma. Zeleni se borijo, dajejo vse od sebe, se mečejo na zobe, preklinjajo sodnike, a na žalost izgubijo predvsem po lastni krivdi. Imeli so možnosti, a je bilo preveč nihanj v igri. Vseeno: precej drugačen pristop kot lansko jesen, ko med igralci ni bilo čutiti neke zavezanosti k zelenemu projektu. Zato iskreno navijam za letošnjo ekipo in držim pesti, da se ne zgodi decembrska razprodaja, kot je v navadi že nekaj let. Sam se med renčanjem nad zgrešenimi prostimi in sodniki zapletem v nagradno igro. Kdor zadane največ prostih bo pokasiral tekmo v Beogradu za dve osebi, nam razloži gospodična. Trije modeli zato med polčasom samozavestno stopimo na podij in začnemo nametavati. Dva kar nočeva zgrešiti, skoraj pritegneva zanimanje publike. Dečko v adidaskah zadane še enkrat več, zmaga in prejme nagrado. Če bi enkrat več zadel jaz, si mislim, bi večer postal kičast, zato ostrostrelcu sproščeno in zadovoljno čestitam. Nepričakovano dober večer.

foto: Union Olimpija

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: