OLIMPIJA : Fenerbahce (19. 10. 2012): »Čeb hotl, bi lohk«

V resnici jim je zmanjkalo zares malo: morda polaganje ali dva, kaka mirnejša roka, morda malček manj vznemirjen nerv in za odtenek več energije. Pa bi bili tam: pred znalci iz Istanbula, ki vsi po vrsti obvladajo košarko do potankosti . Ampak ej; včasih za dobro počutje niti zmaga ni potrebna  – danes že ne, kajti danes  se je v Stožicah igral basket v najboljšem pomenu besede: šlo za igro izvrstnih posameznikov, ki jih morda še manjka kak kilometer izkušenj, a se zaenkrat vseeno kažejo kot dober kolektiv, kjer garajo drug za drugega in navdušujejo z mini bravurami. Borbeni Avstralec s finim centrskim znanjem, Sasu z ekipno igro, legenda Teemu s preudarnostjo, Blažič s svojimi prodori, tudi Waters, ja – specifični meti gor ali dol. Sploh si ne morem iz glave izbiti zadnjih potez prvega polčasa, kjer bi Sasu sicer lahko čisto upravičeno fliknil tisto trojko, a je vseeno velikodušno podal Klemnu, ki je darilo izkoristil na najboljši možen način.

 

Kako drugače od prejšnje sezone, ko je ekipa izgledala kot skupek (preplašenih), samozadostnih egov, ki so čakali na plačilni dan (ki ga ni bilo). Saj, bile so izjeme, a splošni vtis je bil precej klavrn. Tudi Saško je izgledal kot karikatura izgubljene duše, ki je v minutah odmora kot izgubljenec predaval predvsem izgubljencem. Letos je povsem drugače. Medijska podoba kluba izžareva neko novo energijo, trenerjeve izjave za javnost imajo rep in glavo, kolektiv postaja prava ekipa, ki košarko igra na zame najlepši možen način: ekipno, a vseeno s prostorom za posameznikove trike.

In če se vrnem na tekmo: danes prav veliko kozlarij zeleni niso počeli, morda bi jim lahko očitali kak padec koncentracije, a navsezadnje gre za mlado ekipo, ki se je danes pomerila proti najdražji avtoriteti –  za katero vseeno dvomim -uvrstitev na F4 se mi ne zdi ravno samoumevna. Na zaključnem turnirju po doslej videnem pričakujem Maccabi, CSKA, Barcelono. V primerjavi z istanbulskim prehrambenim sanjskim moštvom so zeleni pokazali pomanjkljivosti, ki bi najzvestejše sicer morale skrbeti, saj govore o določeni limitiranosti te ekipe, ki se jo morda še da nadgraditi s kako izkušeno roko (Sosed iz Nemčije kot mokre sanje, nemara vrnitev Deona ?), a splošni vtis je več kot dober. Filipovski je sestavil fino ekipo, pravo mešanico izkušenih in zelenih, mladih in starih, jeznoritih in skuliranih.

Moja skrita želja je seveda, da ekipa ostane skupaj tudi po predvidoma stresnem decembru. Kot je že v navadi Olimpija takrat (že nekaj let zapored) zamenja skoraj vso ekipo. Hudih koristi od tega praviloma ni, saj od posega ponavadi najbolj profitira Krki, zato res navijam za skupno prihodnost trenutnih zmajev vsaj do sezone 2014/15. Potem pa naj le poiščejo dobičkonosnost v Turčiji, Rusiji, Španiji….

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: