OLIMPIJA: Pričakovana uvrstitev v finale

Zaradi nedavnih, žalostnih sezon sem še vedno presenečen in zadovoljen nad izplenom letošnjih seans: zeleni dejansko uresničujejo zastavljene cilje (uvrstitev med 16, osvojitev pokala , uvrstitev v finale NLB, sledi osvojitev naslova državnih prvakov ;-)) brez večjih pretresov in navkljub notranjim trenjem med diretorejem in trenerjem, ki večkrat rada poudarita spoznanje o  profesionalnem odnosu. Naj ostaneta profesionalca še naprej in brzdata vsak svoj temperament. Za letošnjo uspešno sezono si lahko oba lastita nekaj zaslug. Zastavljeni cilji so že skoraj uresničeni.

Na včerajšnjem basketu se je dejansko udejanilo tisto, kar so jeseni sramežljivo prerokovali zeleni šamani: torej uvrstitev v finale jadranske lige. Olimpija je v trdi, borbeni tekmi še enkrat več odpikala Krko, tokrat najbolj zanesljivo v sezoni in tako vsaj začasno odpravila dvome o najbolj zelenem mestu. Letošnje tri hecne zmage so pač omogočale napletanja o sreči, sodnikih, zarotah. Tokratna zmaga ima zato malce večjo težo. Olimpija je neposrednega konkurenta za večino letošnjih lovorik, Krko, precej zanesljivo premagala na veliki sceni, v eni najpomembnejših tekem sezone, v tekmi za finale jadranske lige. Resda nismo gledali lepotice z izjemnimi potezami, šlo je borbo in grizenje v obrambi. V pravih trenutkih je večina zmajev uveljavila svoje individualne kvalitete, še posebej je zablestel Ožbolt, ki je sicer cepljen na toplo-hladne performanse, a niti ostali niso zaostajali. Zdi se, da je prav vsak prodal nekaj svojih trikov, začenši z vlatkovimi podajami, jagodnikovo trico v zadnji sekundi, giorgiejevimi blokadami in rutiniranim Gregoryjem. Še najbolj neusklajeno je nastopal Lojze, pa tudi Udrih se včeraj na igrišču ni počutil najbolj udobno. Ta fant je v eri reprezentančnega Zdovca kazal  precej lepše predstave kot sedaj, predvsem roka je bila mirnejša. Sedaj pa – kot da ga trga po kosteh. V dobro Olimpije, upam na Udrihovo četrtkovo prebujenje (raje ne pomislim na morebitno neusklajenost, ki jo lahko ponudi v trenutkih prevelike radoživosti »playa« Samo Jaka 🙂 – to je sicer že tema za poletne mesece, ko bo prihajajoča sezona še daleč, a po drugi strani nevarno blizu). Sicer je bila tekma bila odločena še pred pričetkom zadnjih sekund. To je prijetna osvežitev, ki se je ob travmatičnem zaključku prve četrtine nisem nadejal, saj se je že zdelo, da je Olimpija, po navdihujočih 8:0 za Markoto, izgubila košarkarski instinkt in voljo do gibanja. V drugem polčasu se je ekipa dokončno prebudila in začela odločneje tlakovati pot do Partizanovih prstanov. Na koncu ni bilo prav nobenega dvoma o zmagi.

Prstani se zdijo letos precej na dosegu roke, saj črno-beli niso na nivoju prejšnjih let. Včeraj so si življenje komplicirali še izdatneje kot zmaji, saj so dvome o zmagovalcu razčistili šele čisto na koncu. Budučnost je igrala srčno, zgolj mladostniška neučakanost jih je izločila iz finala, predvidevanja o gladkem porazu za 20 točk so se pokazala za veliko zmoto. Kakorkoli, spremembe v Partizanu pred letošnjo sezono so na ekipo vplivale bolj, kot so Beograjčani verjetno pričakovali, zato se zdijo ranljivi. Navsezadnje je rezultat v letošnjih medsebojnih dvobojih:1 -1. Sicer ne gre zanemariti, da so v ekipi Partizana še vedno vsaj trije (Kecman, Božić, Vesely), ki znajo vsakomur zagreniti veselje do žoganja, a upanje na zmago zelenih po včerajšnji predstavi narašča. Zmaji so se pač spet predstavili kot  motivirana ekipa.  V četrtek bomo gledali borben basket, Ožbolt že napoveduje igro na robu prekrška z obeh strani. Sodnikom priporočam obilo samozavesti in ušesne čepke. Jel.

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: