OLIMPIJA – Cska: Na zmage bi se lahko navadil (15.12.2010)

Olimpija je v Stožicah ukrotila še enega evropskega košarkarskega velikana, ki, čeravno razštelan, vedno predstavlja imenitno lovoriko. Heh, CSKA in Stefanel kot stalni stranki. Vem, prevzetno, a zeleni zmaji so včeraj,v skladu z zelenimi standardi (lep uvod, šokantna sredina in stresen zaključek), rutinirano premagali Moskovčane. Sploh v prvem polčasu so se žogali z neko naravno sproščenostjo, ki je bila uravnotežena z enostavnimi rešitvami, prefriganimi podajami in pravočasnimi odločitvami, lepa košarka kot pravi Vlatko. Uživaško za gledalce.

Tretja četrtina je resda pripeljala zasuk, a kot da je šlo le za ogrevanje. Za kratek vdih pred izstopnim grifom iz črne luknje. Kot je v tej sezoni že v navadi, so se stvari v zadnjih desetih minutah postavile na zeleno mesto, gledalci so zahrumeli, tekla je kri, še sodniki so se obnašali  klasično – »torej malo zate, malo zame, ko se zmotim – kompenziram«. Jasno, šele po glasnem negodovanju šestega igralca. Tudi vznemirljivost zadnjih sekund ni izostala. Več kot navdušujoče, a včasih bi si rad tekmo ogledal tudi brez tega momenta. A se sploh ne pritožujem zaradi tovrstne renesanse.

Sicer sumim, da tam v okolici Kremlja že pišejo odpovedi in razmišljam o Vujoševičevem angažmaju. Le kako so si vrhovni zamislili njegovo sodelovanje s starinami, če je pa Dule znan predvsem po delu z mladimi igralci. In to že od Divčevih časov naprej. Hecno, s tem ko so v ekipi obdržali staro gardo, so delo opravili zgolj na pol. Bo verjetno kar držalo, da je za izpad kriva lakomnost. Rezultat in pomladitev gresta težko z roko v roki. Definitivno se pri CSKA-ja izteka obdobje košarkarskih vseznalcev tipa Holden, Šiškauskas, Smodiš, ki so v prejšnji letih delovali nedosegljivo, strašno, mojstrsko in je zato leta 2007 Miličevo preigravanje Smodiša v zadnjih sekundah vseeno izgledalo kot atraktivni harakiri.

Jep, spomin na tisto žlahtno in prigarano zmago ne bo zbledel niti ob včerajšnji zmagi, ki je bila  vseeno dosežena na mirnejši način. Moja ekipa zmaguje s košarko, ki spominja na navihanost zunanjega igrišča. Investicija v dečke letošnje ekipe se je očitno izplačala, saj so si zmaji z več kot spodobno igro zagotovili nastop v nadaljevanju tekmovanja. To zdaj ni več skupina individualcev, temveč EKIPA, kjer vedno  nekdo potegne. Včeraj so bili to Ožbolt, Markota in Pinnkney, naslednjič bodo verjetno rezervisti. Sploh ob predpostavki, da so zelene prvokategornike analitiki nasprotnih ekip že prebrali. Zdovc čaka na Real in Barco, jaz pa nestrpno čakam na nadaljevanje lige ter nestrpno odštevam do sobote, ko v Zmajevo gnezdo v okviru Jadranske lige prihaja Zvezda, ki bi jim morda celo zavidal Bajago, če ne bi ravno Big Footi pred leti ustvarili več kot primerne himne.

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: