OLIMPIJA: Panathinaikos: ZELENO SPET JE NEBO !!!!!!!

»Bodmo realni Leban«, bi rekel Urca,  tudi on en najvztrajnejših zelenih borcev, kar jih poznam, »pravzaprav Olimpija ni tako dober klub kot se ti zdi«. In vem, da bi na glas renčal, a bi mu dal potihem vseeno prav. Pač, smo majhni, ni cekinov, ni pogojev, premalo sanj, jugonostalgija pojenjuje, pa še kak razlog bi se našel v podrobnem pregledu. Recimo en tak spodoben argument bi govoril nekaj o zagamanosti, »hohštaplerstvu« , spotoma bi se naslonil še na tisto o sosedovi kravi. Ki itak crkuje. Ampak, ej, v četrtek zvečer sem bil spet v  ZMAJEVEM GNEZDU.

Heh  in kakšno ognjeno, zmajevsko, gnezdo je nastalo tam v Stožcah, jao, strah in groza, veselje in radost, »ne morš, da verjameš«, tam je Diamantidis z zadnjim metom zgrešil koš iz prostih in so zmaji prišli do odbite žoge, tam so danes zmaji v zelenem bruhali tako čist ogenj, da je grelo do najvišje tribune in kot je letos že v navadi, so bili spet podaljški, ker sodniki niso zmogli razumeti, da Ljubljana s košarko misli resno, da ni »trte mrte«, pa čeprav v dvorani na drugi strani blesti sam gospod Obradović s svojim Panathinaikosom in spozabljeni Batiste. Sodniki so se zmotili v svoji malenkostni naklonjenosti.  Kot že tolikokrat,  suhoparna pravila pokleknejo pred dušo. Ni bilo prvič in še se bo zgodilo. Včasih čustva zadostujejo in zmaji odigrajo kot je treba. Upam, da to ni neka vzporedna realnost, upam, da se mi ne zgodi najhujše in me nekdo tam okoli novega leta ne zbudi in obvesti: »Ej, Leban bodmo realni, dobro in dolgo si spal, verjetno si vmes lepo sanjal, saj si na ves glas tulil Olimpija in roke so bile rdeče –  kot da bi dolgo, vztrajno, ognjevito, zavzeto, zapriseženo, predano ploskal, ampak zdaj bo treba pobrati črepinje«.

A fenomenalno ostaja navdušujoče. Spet borbena igra z lepo dozo finih potez: da bi izpostavil posameznika ne gre, jih moram našteti: Jagoda, Ožbolt, Vlatko, Kevin i Gregory, Vrkić in Damir, fanatična publika v ozadju in s pravimi basketaši na parketu. Zgodbo o nabiranju igralcev iz letošnjega poletja bi enkrat rad slišal v celoti, po možnosti iz Zdovčevih in Rajgljevih ust. Sklepam, da je šlo prej za poker kot tarok. Takih Američanov Olimpija po mojem sploh še ni imela – najela. Vsi po vrsti izkušeni in z občutkom za žogo, ob tem pa Pinkney prej spominja na Balkanca, denimo iz Splita ali Beograda, kot pa na Američana. Pri tem osebku, ki na prvo žogo izgleda lenivec, na drugo pa zeliščar, res ne veš kaj bo sledilo. Morda trojka, zabijanje ali fintiranje. Dečko ima potezo več in to navdušuje. In Zdovc je očitno poštekal njegov temperament in ga svojim menjavami drži na robu eksplozije. Pa se model zna še postaviti zase. Ravno pravšnja doza samozavesti, če se mene pobara o tej topiki. In potem je tu še Gregory s svojim malce specifičnim metom nad glavo. Res, čestitke za izbor cele ekipe in šprintersko, septembrsko uravnoteženje. Naj zdaj slišim Zdovčeve, slovenceljsko zastrupljene kritike !!! Če sem še lani jamral , da bi zaradi deficita potrebovali peklenski trening vsaj od avgusta naprej, pa tokrat samo še dvigam roke v zrak, morda pa dril le ni vse. Mislim, da se prav veliko ne bom zmotil, če zapišem, da bo »evforija de baloncesto« trajala še nekaj časa. Zmaji pač nizajo spodobne predstave in infarktne končnice s srečnimi konci. To se bo verjetno enkrat tudi obrnilo, ampak vsekakor je lepo, dokler traja. Igra sploh ni težko gledljiva,nasprotno,  to je simfonija v primerjavi s tistim, kar smo gledali prejšnja leta. Naj traja čim dalj časa !!!!!! O stopnji navdušenosti nekaj povedo obrazi na analizi . Te pravzaprav ni bilo, smo se vsi bolj ukvarjali s svojimi nasmeški. Je bil pač problem spraviti usta v neko uravnoteženo stanje, je žnable  preveč raztegovalo in v očeh se je iskrilo. ŠE TAKIH TEKEM !!!!! PLIIIZ ! Za povrh vsega je Olimpija trenutno prva na lestvici skupine D. Na lestvici vodi ekipa, ki je bila še nekaj trenutkov nazaj skoraj ukinjena. Yeeah.  Letos je lepa jesen, Panathinaikos ne pade vsak dan. Bila je velika tekma.

sledijo trenutki za potešitev (* dodana še zadeta trica v avi filetu):

Advertisements

6 thoughts on “OLIMPIJA: Panathinaikos: ZELENO SPET JE NEBO !!!!!!!

Add yours

  1. hehe, like the greeeen frames!
    kdo je bil tadebel gledalski model s šalom iz parterja nekje pod teboj, ki je po dosojeni brezdotični osebni nad Pinkiyem v zadnjih sekundah skoraj skočil na sudijo in ga je moral mirit G7? liked that brezmejno!

  2. He, he, pojma nimam kdo je bil junak….:-), naša vrsta je (na srečo/na žalost) preveč oddaljena, da bi nam uspel podoben podvig…ki bi se verjetno sicer celo res zgodil popolnoma instiktivno..:-)…yeeah za frejme, picknick features rulajo 🙂

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: