Skice enega torka

Prosim, kar vstopite, vas bomo opredelili. Kot da ne vejo, vse piše na listu, a proces je proces, tu ni prostora za ugovore, sprehodim se skozi nekaj sob in vmes vdano, že velikokrat slišano, še enkrat več prisluhnem klasičnim »malo bom špiknila, pa še anketni vprašalnik izpolnite prosim in se sprehodite do zdravnika«. Pa vendar, vsakič znova me fascinira, ko se zagledam v vrečko, zanalašč ponovno vprašam: Tole vrečko naj napolnim?  »Seveda« odvrne zdolgočaseno, medtem v rokah rutinirano premetava pribor, preverja iglo in mi zategne trak čez roko, »vi samo stiskajte pest, to počnite lepo enakomerno, nič bat. Imate mogoče mravljince ?«  že naslednji hip se zaplete v debato o gojenju palm pri +30. Brez kreme za sončenje, da ne gre, moraš malo liste namazati, da se omasti in potem rastlinca raste, da je veselje. Izvolite kupon, najlepša hvala za vse in nasvidenje. Lažji za tri, štiri deci se odpravim v nov dan.

Naj se gredo solit z gorenjsko opremljenostjo smeri, na glas preklinjam Škota, ki je v uvodno zajedo namestil, v razdalji mojih treh hipotetičnih varovanj, en svedrovec, ki naj bi zadostoval za tistih nekaj metrov razkoraka brez poštene šalce. Saj sem našel in stope in oprimke, a so bili za moj nevplezani okus le preveč umerjeni na trenje, da ne bi sopihal in bogatil besednega zaklada. Med pošiljanjem prijateljev v navidezno poštene razpoke preklinjam gurtno, ki me je, zavoljo slabo ukleščene skale, poslala v 20 centimski zdrs in se spotoma soplezalcu opravičujem za šodr na čeladi in iščem prehod v spodobnejši svet….

Med vožnjo k zagotovljenemu sedežu se vneto borim proti radarskim kontrolam, prisluškujem radiu in se končno, poln vznemirjenja, le prebijem v bližino kompleksa, avto zarijem v grmovje, opravim prva dva škljoca in se podam v prvo raziskovanje nečesa, kar bo ščasoma izgledalo ustrezno. Vse poteka gladko, prvi obhod je mimo, strateške točke so definirane in čuti se pozitiva. Pripombe so, a tu je tudi zadovoljstvo. Vstopim, dahnem končno ter začnem uživati še v večeru, ki je napolnjen s hrupom, vročino, basketaškimi vragolijami in predvsem z raziskovanjem kompleksa, ki že kot polizdelek  nakazuje možnosti, ki jih tu do sedaj ni bilo. Zadovoljivo za likof….

Advertisements

3 thoughts on “Skice enega torka

Add yours

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: