Obletnica je šla mimo

Sedim na hribu in tuhtam: štiri leta že gonim blog, se urim v besedovanju, iščem probleme, ko naletim na težave, se dvigam in spuščam, iščem inspiracije in problematike, se utapljam v rešitvah in zaključujem s pikami, na koncu se mi pa še enega zaznamka o obletnici ne da napisati. Ampak točno to se je zgodilo prejšnji mesec. Mimo je odbrzela četrta obletnica Lebanovega, zato malo z zamudo, a iskreno:

»blogec, blogec, ne še umret, počaki mal, dej še neki časa žvet«

»Lebanovo ain´t  bad place to be«

Pomislek o samoukinitvi seveda ni povezan z morebitnim pomanjkanjem udarnih tem,  temveč predvsem z odsotnostjo ustrezne energije. Topike se že kopičijo, a vsakodnevni opravki tudi, in ko se enkrat soočiš s podatkom o zgodnjem odhodu na spanje, te datum zadnjega vpisa sploh ne more več presenetiti. Nekje vmes, čez dan  se energija skupaj z inspiracijo spretno skrije tja nekam v svoj oddaljeni kotiček do preranega jutra. Želja je v tem primeru malo bolj komplicirane narave, saj skrbi za vsakovrstna psihološka stanja od vdanosti v usodo, do trmaste odločenosti za spremembe. Vmes se seveda izmenjajo evforična stanja v plus in minus. In krog se vrti naprej brez hudih beležk, še dnevniški zapiski se izgubljajo v vedno bolj luknjičavi betici, o drugih miselnih izbruhih pa raje ne bi. Izgleda kot da sem pečen in zrel za seminar o dojemanju bistva vsakdanjosti, kjer mi bo nekdo razložil resnico, korelacijo med energijo in časom, s pomočjo kake pisane prezetacije, kjer se bo svetila ugotovitev, da je za učinkovitega posameznika, za zmanjšanje stresa, ki nastaja zaradi časovnih pritiskov, nujna dobra osebna časovna organiziranost. Od tod blogerska abstinenca.

Vseeno: Še bodo sveži prispevki, redakcija Lebanovega zaenkrat še ne namerava odnehati, že zato ne, ker se je zadevica izkazala za čisto fin, mali osebni časovni stroj, ki vedno znova ob raznih prerekanjih o višinah, rezultatih, občutkih ter ostalih vijugah upraviči svoj obstoj in hkrati vedno znova opozarja, da ni umika in predaje, ko gre za doseganje višjih sfer. Zgodbe so na dosegu roke. Čakajo na izvršitev in zapis. Zato bo Lebanovo brcalo še naprej.

Advertisements

2 thoughts on “Obletnica je šla mimo

Add yours

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: