Petkove impresije

Obetalo se je lepo popoldne, pa čeprav se še vedno znoči ob štirih, petih. Pozitivna lenobnost, ki se je vama naseljevala od malice naprej,  je v petkovem delovnem zaključku dosegla vrhunec in počasna vožnja po obvoznici se mi pravzaprav ni zdela odveč. Koverdejlov David z druščino  je vso pot lepo žebral svoje ljubezenske usode in v objem sem prispel primerno našpičen za en popoldanski happening pod reflektorji. V fotrovski maniri, da se razume.

Nas trojica se je hitro zedinila, da nas tema ne ustavi in smo se zagnali v sneg. Praktično na glavo in vsekakor vriskajoče. Celo prednike smo uspeli tolikanj zmanipulirati, da lopata ni edina zabava, temveč da so sanke vsaj enakovredni element potešitve. Po klancu dol se je kmalu vriskajoče prašilo do premočenosti. Medtem je dozorela še ena ideja, namreč, da potrebujemo vsaj enega modela v podobi sneženega moža.  Priprave so se  začele in v petnajstih minutah je pred nami stal maneken. Glede na radodarnost  z neba, me je situacija spomnila na šolsko kopanje bivak luknje pod Kamniškim. Obakrat je vladalo čisto navdušenje nad snežnimi radostmi.

A potem je na plano privrela temna plat in prikolobarilo je spoznanje o nujnosti modne revije pod milim nebo. Revije posvečene pleteninam. Še za ime ni bilo pretežke debate. Se je možgan strinjal z naslednjim poudarkom: Diskrepanca množičnosti z iskanjem lastnih zmožnosti. Hehehe. Izvolite izseke:

v klasični opravi:

bundesliga design:

Vidmar fashion:

kranjskogorski mediteran:

ce-es-ka fever:

modna oranža:

zelena modna zapoved:

jugador de Barcelona:

Ni bilo naključje, da sem kmalu ostal sam v vlogi fotografa in vižazista obenem. Eni so šli na čaj, drugi na lopatni trening. Sem se zavoljo izpraznjenosti pridružil slednjim, saj se razume, da sem bil še pri močeh. In glej ga zlomka: tam izza treh premetanih kupov se prismeje sosed, rekoč, da ne gre nazaj, ako se ne pomenimo o vsebini plastenke, ki jo drži pod roko. Da kida že celo popoldne in da ne ve kaj je bolje: biti na zraku ali z orehovcem v družbi ? Skorajda obrnjena situacija od one, kjer se utemeljuje razlika med poligamijo in monogamijo. Da je vedno ena preveč, je bojda pravi odgovor. Ampak, da se povrnem v petkovo popolne in njega zaključek. Torej, v plastenki je bil orehovec, zdravju jako koristna zadeva, cesta je bila splužena pol ure kasneje in ko sem se vrnil na dvorišče, sem dobil občutek neskončnega dne, saj je dvorišče navkljub ihtavemu vihtenju lopate spet kazalo deviško belino. Pa ni da bi se sekiral. Snežak odtehta vso ne/smiselnost lopatarja.

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: