Kakšen mestni derbi, lepo vas prosim !

Spet je čas za malo renčanja. Še najbolje, da o temi, ki je blizu. Itak se spet spotikam ob Olimpijo, čeprav resnici na ljubo ta zaradi očitne samodestruktivnosti niti ne potrebuje ostrih besed sopotnikov. V glavnem: kot je bilo napovedano je Olimpija prišprintala iz pete v prvo ligo, kot je bilo pričakovati se je vmes zgodil veliki kreg zaslužnih in že je tu priložnost, da se piše o velikem mestnem derbiju. Nekaj nas pa v smeh. Kakšen velik mestni derbi, lepo vas prosim ? Za to potrebuješ vsaj dva kluba in tradicijo medsebojnih dvobojev, nekaj navijačev na vsaki strani, velike prestope in vsaj nekaj zamer. Nekaj ključnega skratka. Olimpija vsaj nekaj tega ima, recimo, da navijače in tradicijo, medtem  Interblock  (Ježica, Črnuče, Factor ?) ne premore ničesar od naštetega. No ja, kakšno zamero bi se že našlo, in starše otrok iz mladinskih pogonov ter zastonjkarje kot gledalce kakor poročajo tisti, ki so se kdaj zmotili in odšli na ogled njihove tekme. In ker zna še SSKJ o besedi derbi povedati, da gre za odločilno tekmovanje med starima (športnima) tekmecema, zlasti krajevnima , mi res ni jasno kako lahko novinarji uspejo to poimenovati kot derbi. Je pa res, da bo  18.7. prva tekma “nove” Olimpije v prvi ligi proti, še enemu, klubu iz Ljubljane. Sploh novinarji v primeru Interblock radi blestijo. Še najbolj s tistimi »kockarji«. Mar ni bilo to poimenovanje včasih rezervirano za nogometaše HIT Gorice ? Se je z njimi vmes zgodilo kaj usodnega, da je Interblock uspel nekako tajkunsko prevzeti poimenovanje. In potem se ti pisci še razburjajo, ko sem ter tja slišijo kako omalovažujočo na svoj račun. Sicer pa se letos obeta zanimiva sezona za Olimpijo. Živeli žogobrcarji ! Da imaš v sestavi dva modela tipa Oblak in Cimirotič je več kot odlično zagotovilo, da ne bo dolgčas. Cimetove izjave so nasploh fine, medtem pa je Oblak je v devetih dneh uspel popolnoma spremeniti mnenje..hehehehe..:

14.6.09:

Vi že kar nekaj časa čakate možnost za vrnitev na trenerski stolček. Za vodenje Olimpije sta glavna kandidata Primož Gliha in Slaviša Stojanović. Ali ste mogoče tudi vi v kombinacijah za trenerja Olimpije, ki ste jo nekoč že vodili?

Ne, mene to ne zanima. Ta Olimpija ne, kakšna druga pa ja. Ta Olimpija me ne zanima, ker to ni tista prava Olimpija. To je sedaj le ‘proba’. Olimpija, ki nima svojega stadiona ni Olimpija. Nemogoče je, da Olimpija igra v Spodnji Šiški.

Ali bi vas zanimalo vodenje Olimpije, ko bo končan stadion v Stožicah?

Mene zanima le v primeru, ko bo imela svoj stadion in ko bodo zadeve znotraj kluba urejene. Danes, če stvari niso urejene, nihče ne bo šel glave prodajati. Potem se najdete še vi novinarji in začnete en za drugim ‘zezati’. Čeprav bi bilo zdaj vse skupaj lažje, ker ni toliko kvalitete, ampak včasih pa se je vseskozi ‘tolklo’ po trenerjih.

23.6.09:

Je bil dogovor o sodelovanju torej sklenjen včeraj?

Dogovorili smo se včeraj (ponedeljek), ko sem Rastoderja tudi prvič videl, potem se z njim nisem več niti slišal, saj me je predal drugim, Sešlarju, Hadžiću in Remihu.

In kolikor me vedeževalski občutek še ni zapustil, bo letos ob nogometnih pomenkovanjih kar nekaj krohota. 🙂

p.s oboje sem citiral iz intervjujev na spletni strani Šport TV

Advertisements

3 thoughts on “Kakšen mestni derbi, lepo vas prosim !

Add yours

  1. Olimpija vsaj nekaj tega ima, recimo, da navijače in tradicijo, medtem Interblock (Ježica, Črnuče, Factor ?) ne premore ničesar od naštetega. – > ODLIČEN ZAPIS.

    Všeč mi je

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: