Uživaško na Sonnblicku

Izkušnja z Debele peči je zgolj spodbujala v nove cilje, prav nestrpno sem pričakoval turo na Sonnblick (3106 nmv). Vremenska napoved je obetala uživancijo ožganih lic, širokih razgledov, lepih zavojev in zadovoljne utrujenosti konec dneva. Tako se je tudi zgodilo. Tudi teden dni kasneje tura odzvanja kot protiutež vsakdanjim obveznostim, še vedno se iskri. Pa se v bistvu ni zgodilo nič revolucionarnega, samo navsezgodaj smo se naložili v en avto, se odpeljali dve uri stran, tja do Heiligenbluta, nakar smo nataknili smuči ter se odpravili 1500 nmv višje, kjer smo na koncu sicer malo preklinjali višino, nekateri nepopolno opremo, vsi štirje pa smo se zgolj načeloma hudovali nad vetrom v zgornjih nadstropjih, ki nas je prisilil, da smo nase navlekli vetrovke. O urah vzpona tokrat ne bom, so bili tudi že bolj brezkompromisni pristopi k turi. Skratka: kratko okrepčilo na vrhu je že namigovalo na nestrpnost zaradi skorajšnjega spusta. In smo šli. Zgoraj še skorjasta zabava se je kmalu spremenila v uživaško vijuganje po ravno prav odjuženem snegu, odbiranje strmin je bila prijetna obveznost, slalom med drevesi je raztegoval ustne, makina se je na žalost prehitro prikazala. No ja, ura petinštirideset je vseeno spodobno trajanje turnega smuka. Jasno, da smo prismučali praktično do prtljažnika. V razmerah, ki smo jih prejšnjo soboto užili na tem vrhu zlatokopcev, je izlet prava reklama za turno smučanje. Sicer ne preveč estetski hrib z metereološko spako na vrhu nudi v ustreznih vremenskih razmerah (beri: sonce čez dan in nočni mraz v kombinaciji z že počivajočimi plazovi v dolinah) idealno široka pobočja s humanimi nakloninami in navdušujočimi izteki, kjer ni prostora za spraševanje o smiselnosti početja, ampak nastopijo trenutki lagodne sproščenosti. Želja po več in še, se je še pred zaključkom zadnjega zavoja vriskajoč prikradla v ospredje. V enem tednu se želja ni zmanjšala, kot zanalašč misli spet bežijo v Heiligenblut na cesto, ki pelje proti Johanissbergu, Vorderer Bärenkopfu, Mittlerer Bärenkopfu, Großes Wiesbachhornu in potem samoumevno zavije še proti Romariswandkopf. Aj, jaj jaj, več ko imam opreme, več opcij se ponuja, manj časa ostaja…jao, jao.. Res hecna zadrega, ko začneš te spremenljivke vstavljati v realnost. A tem kdaj drugič. Howgh – spisal sem.

p.s. jasno je, da klikneš pa pogledaš….Advertisements

6 thoughts on “Uživaško na Sonnblicku

Add yours

  1. Živeli/o uživanje! lepo, lepo… se vidimo danes al’ odprem rubriko ‘koncerti’ na tvojem blogu, hehe?

  2. Jelenko žio !!!!!..od zdaj naprej si pooblaščena za recenzije na telem sajtu….danes se verjetno na žalost ne vidimo, čeprav si močno želim, da bi stestiral, če sem si ta nove besedila ustrezno zapomnil..je gleženj ok in že kaj vertikalno migaš ?

  3. uf uf, Jelenko že zdavnaj ne memorira več;), gleženj OK, a ma Jelenko sklepov še na zalogo, hihi…. report sledi, papa

  4. …še dolg:udarno, kratko, sladko, energično, nežno, pomenljivo…in NEZAMENLJIVO…prit še kdaj;)

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: