Še en poraz Olimpije

Zadnje tri leta je res težko biti navijač Olimpije in če ne bi navijaštva dojemal kot dejavnosti, ki je izrazito vezana na lokalno področje, bi verjetno že zamenjal srajco zelene barve. Ampak kaj, ko ne zmorem te azijske navdušenosti, ki tripa na NBA moštva in Real iz Madrida. To, kar se grejo pobje izpod Rožnika je namreč daleč od dostojnosti. Da se znebijo Miliča na tako strahopeten način me samo spodbuja k misli, da se košarkarska zgodba v Ljubljani končuje. Na koncu bo imel Zavod za varstvo kulturne dediščine na grbi dva dodatna problema za katera sploh ni kvalificiran. En bo nogometni, drug bo košarkarski. Enostavno pikro je, da v teh dneh, ko je trener pač spoznal, da Marka ni v njegovi viziji, uprava ni bila sposobna izreči ene velike zahvale igralcu, ki je s tekom kariere postal eden izmed zaščitnih znakov kluba. Ne, oni poniglavo zarijejo glavo v zeleno močvaro ter bebavo dopustijo, da trener in igralec obelodanita vsak svojo zgodbo. Kak žegen iz višjih logov bi tokrat prišel zelo prav, ne pa zgolj vestička na uradnih spletnih straneh. Z zaslužnimi igralci, praktično simbolom ekipe se tako pač ne dela. Res, trener ima vso pravico odločati o igralcih in kot sem se v nogometnem sporu postavil na stran Katanca se tokrat postavljam na stran Zdovca, pa čeprav oba, po mojem mnenju, podcenjujeta moč ključnih igralcev. Namreč, če je Milič prišel v Olimpijo nazadnje kot del rešitve zavoženega projekta, bi bila lahko uprava vsaj toliko spodobna, da se mu konkretno jasno in glasno zahvali. Ampak ne: Milko mora sam pojasniti razloge za razkol, ne da bi bili klubski možje kje okoli. Enako stori tudi Zdovc. Kolikor se jaz spoznam na komuniciranje bi morala uprava malce manj suhoparno, pravzaprav manj fakin uradniško postopati in stvari urediti tako, da bi bil volk sit (beri Olimpija) in koza cela (ajde, naj v vlogi koze nastopa Marko), kjer bi Marka še enkrat več pospremili, ne s fanfarami, temveč vsaj z zahvalo in možnostjo, da se dogodek odvije v klubskih barvah. Tako je pa pač nekdo prišel v »patikah brez šnernc«. Vsaj jaz v tem vidim prispodobo tega trapastega kluba, ki ne ve kaj bi in ne zna sporočati ključnih zadev, čeprav v biltene pa radi napišejo, da je Marko v NBA odšel iz Olimpije. Ta klub bi seveda rad šetal po Evropi, a se hkrati obnaša podeželsko. Kot da tile upravniki zelenega basketa še niso slišali za odnose z javnostmi ali pa morda za krizno komuniciranje. Je že res, kar pravi Mlakarjev Iztok, da je komedija tragedija, če jo pogledaš v rit. Ugled pa gre. Pa ne pod Rožnik.

p.s . Če sežem zgolj kak mesec nazaj še dodam, da izjavo ali dve pričakujem tudi z Vilfanove strani o še eni sfiženi sezoni v kateri je sodeloval – ta tudi še ni zmogel svoje resnice.

Advertisements

3 thoughts on “Še en poraz Olimpije

Add yours

  1. ..samo, da piar deluje in navijači vemo pri čem smo…to, da prodajo zgodbo je zlata vredno in pri Olimpiji so se tega vedno zavedali…eh, potem pa stopi svizec v akcijo…

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: