OLIMPIJA: TAU – Navijači bi si zaslužili več…

…podobno kot vozniki Dacie, ki bi radi tekmovali z bolj uglednimi imeni v svoji branži.  Primerjava se zdi kar umestna, če malce pošnofate sodniške odločitve. Pač poraz. Klinc. Zmaji so svoj (slavni) pedigre borcev z nekaj znanja, v prejšnjih sezonah dodobra načeli, a ljubljanska publika vseeno še vedno pošteno tuli ob očitnih, pa tudi manj očitnih, sodniških krivicah.  

Ampak oranžkoti niso krivi za poraz, tega je zakuhala kar nestanovitnost ter mehkoba obrambe, ki je kibice iz srednje tribune spravljala ob živce. Ko se bo ta ekipa prikobacala do konstantne igre bo nevarna tako v gosteh kot doma. Tega sladkega pričakovanja zmage zaradi rednega zmagovanja doma in cufanja točk zunaj, se je sicer navijač košarkarske Olimpije že kar malce odvadil. Je pa zato seveda navajen na stresne končnice pod Rožnikom in (ne)dostojanstvene poraze zunaj. Vseeno: v kolikor me občutek ne prinaša okoli, bi se moralo to počasi končati. Morda bo že letos kak članek namenjen zmagi v gosteh. Džiletu bo morda ekipo uspelo uravnotežiti do te mere, da zmage ne bodo zgolj oddaljen spomin.  

Dlje kot sem zbujen, bolj se v analizo včerajšnjega basketa naseljujeta mir in spokoj. Pač, več od prikazanega ta ekipa trenutno ni zmožna. Očitno je namreč, da se bojsi šele dobro spoznavajo med seboj, hkrati pa ugotavljajo domet svojih zmožnosti v stiku z najbolj prekaljenimi košarkarji na tej celini.  Upam, da je bila keramična lekcija dovolj nazorna, da so tudi največji preplašenci v ekipi spoznali, da z brezjajčnim uglajenim, gentlemanskim (če že hočete) pristopom k igri ne bo šlo. Naj se podobno kot Jonathan in Mirza zbudita še Golubovič in Rudež, pa se bodo zmaji prelevili v precej neugodno beštijo za vsakogar. Sploh, ko Klobučar ukroti svoje roke in Huka poči svoje mehurčke v podplatu. Milko in Vlatko vsekakor potrebujeta še enega izkušenega jeznoriteža. J Ko vstaviš v enačbo pohoda nad Berlin, še zadnja dva, kakopak idealno vkomponirana, nakupa, ki sta včeraj skakala na klopi od navdušenja nad vzdušjem(vsaj meni se je tako zdelo), niso zmaji  daleč ob bleščeče prihodnosti.

 Zadnja četrtina bi morala biti kažipot vnaprej. Sploh, če gre utemeljitev zgrešenih prostih metov v smeri slabega, nervoznega dne. Vsak kibic, ki hoče imeti svoje mnenje (ki največkrat ni usklajeno s prakso, ki jo uspe prikazati na svoji rekreaciji – ampak navsezadnje to ni bistveno, kajne ? J) se seveda spusti tudi pod gladino spektakla, kjer očitajoče ugotovi, da je potrebno žogo pač spraviti čez in konec ter da je za odbitkom potrebno skočiti tako, da bale ne ujame nasprotnik in sploh: ne moreš biti resni kibic, če ne dodaš, da je Olimpija dobila preveč prepoceni košev, ko je komunikacija med centrskimi in branilskimi keramičarskimi vrstami nemoteno potekala. A po drugi strani vsak kibic huronsko vstane s svojega sedeža, ko v Ožboltu prepozna še enega Feniksa. Počasi bodo trojke zgolj ena izmed specialnosti mladeniča in zabijanje ne zgolj oddaljena preteklost. Držim pesti za tega fanta !!!!

Pišuka, dlje kot pišem, boljša še mi zdi včerajšnja igra Olimpije, saj pravim, samo še malo sreče potrebujejo, pa bo.  Kot ponavadi, tudi tokrat ne najdem vzrokov za poraz pri nasprotniku, pa čeprav so priimki ala Prigoni, Rakočevič, Splitter, Teletović in ostali vsega spoštovanja vredni. Ta del naj ostane za premislek v komentarjih.

Je pa imel včerajšnji dogodek dva hecna momenta. Bolj trapast se mi zdi tisti trenutek, ko so zmajčice nase navlekle vijolično opravo in šle poskakovati na parket. Punce, pa ravno v vijolično je bilo treba, kajne ? Ne v oranžno, rumeno, morda modro… ? Ste morda zamešale dogodek, kjer prisostvujete ? Bemtiš, saj ne nastopate v Mariboru. Izvolite kratki kurz: kadar nastopate na tekmah Olimpije, bi bilo primerno obleči nekaj zelenega, morda belega, ker so to pač klubske barve, vijolična je skrajno neprimerna. Popolnoma razumem vzklike najbolj zelenega dela tribune. Drugi hecni moment je seveda povezan z razvajeno publiko, ki je navajena vstopa v dvorano v zadnjem trenutku v stilu precej besnega goveda. A časi se spreminjajo, pa so se tudi pod Rožnikom spomnili na čitalnike kod. Samo kaj , ko ti ne berejo tako hitro kot želi ljudstvo noter oz. med polčasom ven (pač tivolska infrastruktura, kjer je za gledalca izvrstno poskrbljeno) in potem navkljub lepi, izgledajoč kot kreditni, plastični  kartici stiskaš v roki papirnat kupon s katerim lahko vstopiš  v ledeno dvorano. Nezadovoljenega skadiranja množice raje ne bom komentiral. Očitno se bo potrebno navaditi na nove/stare običaje, ko se na tekmo ne odhaja v zadnjem trenutku. Sploh, če želiš  pred tekmo v pomenku na hitro preigrati možne scenarije. Kar je v bistvu gud :-). Bodi dovolj kašljanja do Lottomatice.

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: