Stadionske krace

Je čas brezbrižnosti in je čas kašljanja. Zdaj je čas prehladov. Res, zakaj bi za Bežigradom kaj potekalo gladko in kot se šika. Bežigrajcu se trenutno dogaja Vasko oz razveljavitev soglasja k obnovi stadiona. Če se ne bi dogajalo zares, bi nemara pomislil na kako ostudno, totalno zamorjeno dramo v črno-beli tehniki. Ampak, ne, to se dogaja tu in zdaj, medtem pa sam še vedno ne uspem doumeti veličine te kulturno-urbanistične politike, kjer je bolj sprejemljivo, da neka stvar propada kot pa, da se na novo definira. Pa četudi brez tistega trapastega oranžnega zidu. Če je bil Plečnik zaradi tega veličina. Ne verjamem. Zapriseženi zagovorniki zidovja, “pejte se malo solit” in stopite ven iz pisarn, se usedite na zelenca pa se sprehodite okoli te vaše kulturne dediščine ter se je nanjuhajte. Scalina iz zidu verjetno še zdaj ni odsmrdela. Najbolje, da malo zaselotejpate, da se konstrukcija ne bo sesedla. Naj se ohranijo arkade zraven Dunajske in oltar oz. VIP tribuna, ne pa da se vam dviguje zaradi nekega zidu. Se zdi skoraj samoumevno, da so ljudje tudi takrat vedeli, da je potrebno zadevo zamejiti. Večjega pomena v tem zidu jaz ne prepoznam. Po drugi strani pa pritrjujem Borisovemu mnenju, da je Sead Mulahasanović tam nekaj pecal Metko in da so Sklonište tam posneli Hasana. Torej ima tudi zid nekaj dodane vrednosti.

p.s. vidim, da bo treba spet v hribe…. 🙂

Advertisements

3 thoughts on “Stadionske krace

Add yours

 1. pa magari na rožnik 😆
  in potem … z asociacijo dopolni niz: slovan, letno telovadišče, hala tivoli, …
  reševalcu v pomoč: objekt tri pikice se od ostalih elementov v nizu razlikuje samo po tem, da je ljudem na očeh.
  whatever, viole so navdušene … hehe 😉

 2. pa magari na Rožnik ja…se moram o tem še razpisati, ker imam anekdoto na zalogi..pa dopolnjujem še s Slavijo na Vevčah (kjer sicer nekaj zidajo, a trenutno je tam bolj kaos) in vevški bazen, pa Kolezija in ostale površine, ki trenutno blestijo….in potem, ko končno nekaj obnovijo, recimo igrišče ob OŠ Sostro, to napravijo tako, da košarkarsko igrišče malo visi, enostavno ni ravno……..razumi če moreš….kar smo se zadnjič pogovarjali vizionarji :-), da bi recimo en steber novega stadiona izkoristili kot plezalno steno…saj vem ura je zgodnja, pa še nisem zbujen.. :-)….moraš biti optimist po pristopu.. :-)..ja vijoličnim se zadnje čase skače..

 3. en steber za steno, ha?
  pa ne v sloveniji … hehe, pragmatiki znamo biti recimo le pri prenovi igrišč ali gradnji krožišč, hihi – nagnemo jih, da lahko meteorna voda nemoteno odteka (seveda v napačno stran press)

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: