Rdeča postrv je splavala

Časi se spreminjajo in ljudje z njimi. Vmes pride kaka risanka z naukom o odklopu (ki te z lahkoto spelje na limanice), spotoma pomencaš o hardrockerju in že si na poti v Zg. Besnico, kjer živi en navihan stric z Zgodbo o velikem užitku. Tam se čudiš , od tam se na koncu nestrpno odpelješ z ulovom (avtohtona češka rdeča postrv) nazaj , z mislijo naprej. Verjetno. V risanki bi pisalo novim dogodivščinam naproti, ti pa se spet ujameš v razmišljanju o vremenu. Nič novega ni v dojemanju slabega vremena. Lahko te dotolče, lahko v tebi zbudi kljubovalnost. Dežuje, na Bledu je 12 stopinj, časa za test zmanjkuje, kljubovalnost raste. Pa ne bosta kaplja ali dve, no ploha ajde, ja, ja, močan naliv, priznam, obrnili dan na glavo. Ne, to, pa ne, Evo sredinca!, kljubovalno poiščeva Zbilje, pa če so tisti labodi tam še tako horny. Nekaj ogrevanja,ravno toliko, da začutiš občutke, urca razmigavanja za boljši pretok misli, že domišljija poskrbi, da se v nedeljo zbudiš nekam »napaljen«. Sledi kratka poved, ko se ti banalnosti v obliki rednih hišnih opravil zazdijo tako brezveze ter nenujne, da se kljub slabim vremenskim obetom odpraviš na zrak. Seveda te opere še pred startom, seveda na hitro povonjaš kanalizacijske pridobitve in seveda se javi tudi prvi žulj, a nič ne zmoti velikih duhov ,ko udarjaš po vodi, preganjaš race, raziskuješ kanale in odkrivaš pluse usklajenega veslanja. Dasiravno je Krim iz malhe na posadko zvrnil galono do dve, to ni zmotilo Rdeče postrvi, ki je ujela tok in praktično odsrfala do zastavljenega cilja na koncu kanala. Topla juha je prijala, z vsako žlico nov načrt. Obeta se mokro poletje. O tem govori tudi Velkavrh.

p.s. za stalne stranke: klikneš in pogledaš

Advertisements

6 thoughts on “Rdeča postrv je splavala

Add yours

 1. Tole sta pa hit realizirala. Torej tudi vidva zamenjujeta hribe za vodne dejavnosti… Ja pa čimveč užitkov v teh vodnih aktivnostih 🙂

  Všeč mi je

 2. ej, sinica! eno opozorenje preden naslednjič pomisliš na kaj tako heretičnega!
  prvi aksiom: za lebanovce ni nehribovstva! vse za hitreje in višje in bolj na hard. 😆 drugi aksiom: there is no such thing as drugi aksiom.
  analitsko izpeljani dokaz: za lebanovo celo rdeča postrv in z njo povezana asociacija na vodo in veslanje na / v njej ni nič tako nehribovskega, da ne bi vsaj za trenutek pomislila na brege, e.g. Krim (beri zgoraj). 😉 Pa še latissimus dorsi sta obenem skrivaj namenoma trenirala.

  Všeč mi je

 3. To je resna herezija 🙂 Je pa tudi res, da je latimus od dorsija v ponedeljek res malo poročal o dogodkih prejšnjega dne. In seveda obstaja skriti plan: najprej postrv pritovoriva do potoka, lokalnega junaka, Gobovška, kjer se vkrcava, odplujeva do Lublance, potem pa z vso vnemo proti toku, v Vratih izstopiva, čolnu spustiva dušo in v nahrbtnik z njim, dopolniva še vodne zaloge, morda kakšen krhelj v usta, pa hajdi čez Ladjo. V Sedmerih se še očediva, potem pa piči spet dol čez Komarčo, pa vesla v roke in domov: po Savi do Gobovška in v brunarco na napitek. Celostni pristop, zapomnita si… 😉

  Všeč mi je

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: