Spet naj odmeva do neba

Zgolj zaradi jutrišnje basketaške evforije naj malce povzamem košarkarske članke preteklih dni: Džikič je car, zmaji so v formi in ljubljansko NLB finale pomeni veliko uslugo Olimpiji. Vsaj meni se riše taka interpretacija.

Sicer pa menim, da ostala moštva glede tega upravičeno renčijo in morda zato ne bi bilo odveč, če bi zmaji jutri zvečer ravno zato zavzeli eno fanatično držo jutri proti Partizanu, da se besno borijo, skačejo, da fanatično zadevajo, da je mali Močnik spet šesti igralcev, ko sodnik tega ne registrira, itd… Pač, da bodo renčanja po novi osvojeni zeleni lovoriki s strani drugih udeležencev velikega finala upravičena. Je pač tako, da zna letošnja ekipa igrati predvsem pred tivolskim občinstvom. Bojda bo pametnjakovičev na tribunah, ki bodo pošiljali nezeleno misleče nekam drugam, precej in v kolikor gledališčniki še niso opredelili prihajajočega dogodka kot semenj ničevosti, bi lahko bila temperatura v Tivoliju spet visoka. Predvsem publika je dodana vrednost letošnje Olimpije, ki dobro funkcionira takrat, ko so vsi igralci primerno naspidirani (beri: primerno vodeni in primerno motivirani). Upam, da se bo Džikič izkazal kot dober alkimist. In ker so obiskovalci Tivolija letos v podobnih okoliščinah že nekajkrat resno preizkušali zmogljivosti glasilk ter iskali skrajne meje pordelosti fanatično ploskajočih dlani ni razloga, da bi Milko, Huka v navezi s preostalimi člani zelene zmajevske bratovščine jutri igrali slabo. Skratka, srečno Olimpija in razturaj.

Dodajam še pesimistični odstavek za resne analitike:-) : Upam, da se na koncu tunela le pokaže zeleni sij. Optimizem gradim na jutrišnjem triumfu in obetavni megli, ki so jo kak mesec nazaj spet zasejali vrli sejalci (itak, da brez končne rešitve – ampak na to smo tako ali tako že navajeni, zadnje sejanje, ki bi moralo biti ta teden je celo odpadlo, zato se lahko počasi začnemo spraševati kakšna, hudimana, bo potem žetev ?). Če se bo iz vseh obljub (končana sanacija, navijačem prijazna uprava, ajde navijačem prijazni marketing, trženje zelene blagovne znamke, obuditev mladinskega pogona, redno uvrščanje v evroligaških 16, osvojeni obe domači lovoriki in uvrstitev na zaključni turinir jugolige, “lokalno je globalno” sestavljena ekipa), izcimili vsaj podaljšani pogodbi z Džikičem in s Huko bom kar zadovoljen. Moja želje glede sestave ekipe je kombinacija nekih mladih tehnično podkovanih Šarunasev, ki se znajo prilagoditi ekipi in borcev tipa Tušek. Če bodo te face lokalno obarvane toliko bolje, v primeru zmag pa bo “zahtevna ljubljanska publika” (hehehe) morebitni internacionalizem zagotovo znala tolerirati in interpretirati v Jackovem stilu (češ klinc gleda Salzburg, Olimpija ima srce – kot da bi zeleni igrali samo z lokalnimi mladci)..hehehehe…HOWGH – govoril sem….

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: