OLIMPIJA – Tau :komedija zmešnjav

 Kibici smo naporne živali, to verjetno zdaj že veste. Vedno želimo več in bolje, ob tem smo še pametni in nasploh bistri, ko gre za taktične rešitve.  Pa kaj, mali svet je poln zapletov in rešitev. Ultimativni reality show.

Z muko se uro kasneje še zadnjič danes  koncentriram na minuli (ne)košarkarski večer.  Nekje zadaj v preživelih celicah se spet  po nepotrebnem zapletam v nostalgijo, ampak ne morem drugače, košarkarski vsakdanjik zelenih je preveč čuden, da bi se lahko poistovetil. In potem moderator na koncu še povabi na naslednjo tekmo v Italijo. Saj mu ne moreš pripisati resnosti. Kje so zdaj časi, ko je zmaj Gape ves dolg in vesel tekel čez Tivoli odet v baskovsko zastavo ? Pa še prejšnji teden je izgledalo lepo. 

A danes je potrebno renčati,  imam zgolj eno in edino težavo: preveč izbire. Danes je šlo enostavno vse narobe in tisti prizemljeni bodo pripomnili, da je Olimpija končno trčila v realnost. Jebenti pa taka realnost, bodo porekli najbolj zvesti, najbolj boli, ko se zaveš lastne nemoči, ko se zaveš, da si en tak majhen Dorian, ki uživa dokler je svet lep in napravljen po tvoji podobi in  potem se zgodi pikiranje navzdol, a nič ne moreš proti temu. Sestop , tresk  na tla je edina možnost. Seveda pravljica nikoli ne traja v nedogled, enkrat je potrebno strmoglaviti z vso možno silovitostjo. Enkrat mora tudi nasprotnik stuhtati, da je Milič motor ekipe in da je Huka tisti, ki ga je potrebno prikrajšati za nekaj čistih metov. Ko nasprotnik spozna, da so plačanci v bistvu  bolj nabiralci cekinov kot kreatorji , se mu iz neposredne bližine nasmiha zmaga. Tau je danes pograbil tisto kar prejšnja velikana nista znala zaradi svoje samozaverovanosti in navdiha, naspidiranosti zelenih,Tau je danes vzel tisto kar so v vmesnem času jemlai tudi vsi tisti majhni klub  (z vsem spoštovanjem do Splita in Žalgirisa), ki jih je Olimpija včasih malicala. Premalo cekinov in preveč želja je v mislih te ljubljanske publike, ki vedno znova prisili sodnike, da se izgubijo in začnejo piskati stvari ki jih razumejo le oni. V svetlejših časih so piskali v korist zelenih,  v temnejši realnosti piskajo za Špance, »a ni dab se sekiru«, ker so imeli zmaji vseeno nekaj možnosti za preobrat. Kakopak ob predpostavki, da se ne zatapkajo, ob premisi, da ne podajo napačno, ob hipotezi, da vsaj en izpusti žogo, če že oba izgubljata ravnotežje in padata proti avtmigecem. O prekoračenju sredine se pa ne bom zapletal, ker je imel sodnik prav navkljub vsemu izraženemu gnevu. Do preobrata enostavno ni  zneslo. 

In na koga naj potem renčim, če mi sosed v sedmi vrsti vseskozi zmerja domačo ekipo zaradi katere je sploh prišel na tekmo. Tega ne bom razumel nikoli. Se niti ne trudim. Objektivna ljubljanska publika pa to. My ass.  In na koga naj potem renčim, če košarkaši ne zmorejo, ker ne znajo . Mar naj renčim na tiste pometače parketa, ki mislijo, da so za okras? Naj renčim na lepega moderatorja s piskajočim glasom, ki želi v času največje depre sprožiti mehiški val ? Verjetno se še najbolj splača renčati na frende, ki želijo po tekmi še prevoz v center, namesto, da bi analizirali stvari takoj po tekmi za šankom pred Halo. Ampak ne,  ker bojda tam ni deklic in ni rajca. Mah, klinac pa tak rajc, grem raje domov spat.

To je to, velika pušiona zaradi lastne nemoči.  A da bi zdajle še zapletel v razglabljanje o teoriji zarote po kateri Begič sploh ni poškodovan, ampak se je zgolj pičil s trenerjem?,  Naj se zapletem v zgodbo o tem, kako ameriški boysi nimajo pojma, pa vseeno hočejo mrtve predsednike?, naj se zapletem v odnose med Legendo in prej omenjenimi ter za nameček še seštejem bojda glasne pogovore med Janezom in Memijem, ki nestimulativno vplivajo na košarkaše. »Eh, ni dab se preveč sekiru«. Lahko noč, naslednji teden je nova tekma.

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: