OLIMPIJA : Olympiacos – rapsodija ?

»..dolg, dolg nazaj, se je v men naselu zmaj…« (BFM)

Letošnja sezona ne bo dolgočasna. To je zdaj že popolnoma jasno. Na srečo. Najprej debakel proti Sieni, sedaj triumf prosti Olympiacosu, za naslednji teden se je v Tivoli povabil CSKA. Kaj se ima zgoditi ? Tesen poraz, ruska nadvlada ali erupcija navdušenja ? Pa koga zdaj to briga! :-), dajmo malo uživajmo v trenutku! Yeah bejbi, yeah !, bi zdajle že (oz. še vedno) tulil Austin ( a on je ipak Anglež; kaj pa oni vedo o basketu).

Zeleni so si za vstajenje izbrali prav primeren dan in tudi nejeverna žrtev je bila pravilno izbrana. Ne dovolj dobro uigrana pirejska druščina , ki nikoli ne pozna skromnosti in se zato vedno pogaja za najvišje lovorike, za najboljše igralce, za najlepše koše, za najbolj fanatično publiko. Lepo je napisati, da danes niso imeli nič od naštetega. Pa ne zaradi škodoželjnosti, ampak zaradi tiste pankrtovščine – zaradi samopotrditve.

Zaradi fanatične Olimpije so Pirejčani izgledali skoraj kot bundesligaško moštvo, ki sicer poskuša, a ne zmore. Olimpija jim je danes vzela vzela vse. Vzela jim je uigranost, vzela jim je publiko, jo spravila na svojo stran, Legendarni je pravočasno sprovociral Jacksonovega poba in celo zmaj v katerega še lani nisem polagal nikakršnih upov je pokazal, kako igrati košarko. Čestitke Memiju, ki je uspel plačance zmotivirati tako, da so pošteno odigrali tekmo, a hkrati škoda da Taylorju 10 sekund pred koncem ni namenil zasluženega aplavza. Garač si ga je zaslužil vsaj toliko kot Dragič in Legendarni skupaj. Legendarni je spet pokazal, zakaj je ljubljanska publika vanj: zeleni dres mu je vedno pomenil bistveno košarkarsko komponento. Včasih je to kazal s predrzno eksplozivnostjo, danes je predstavil še predrzno preudarnost, ki mu je sicer blizu še iz lanske sezone. Se spomnite Cibone ? Hja, provocirati je znal vedno dobro in ravno prav znano košarkarsko ime ima, da zna tako s sodniki kot s soigralci. Tako kot pravi kapetan mora znati.Prenos energije je bil za manjša moštva vedno pomemben element. Tudi zato en juhej za Jana Močnika, ki izžareva Miličev energijski naboj. Je bilo to opaziti že v Horici. Iz tega Komarja še nekaj bo ! Da ne boste rekli, da nabijam: z ugotovitvijo se strinja celotno sedišče na vzhodni tribuni od vrste 2 do vrste 10. Sami znalci sedijo tam. J; taki, ki imajo natančno naštudirane vse poteze vnaprej, ki vedo koliko časa že ni bilo koša ter ostale podrobnosti. Fino je tuhtati o tekmi odločeni v zeleni prid, pa čeprav spotoma ugotoviš, da Saško danes ne bi dobil niti očal, kaj šele kolesa. Za kolo je bilo potrebno zadeti prosti met. Nekdo tega ni zmogel, a danes ne težim in samo rečem: Eh, stari ne se sekirat, prižgi en cigaret pa se skuliraj, boš filal proti Rusom; podobno tolažim Huko, ki je po zgrešenih metih nazadnje tekmo sfiniširal kot odličen center. Kot tak se je predstavil tudi Miha, še en iz vrste potencialnih, prihodnjih, tivolskih legend. Motiviranost, ki se je v Zupanovem sinu pogosto sprevrgla v zaletavost, se je danes izkristalizirala v prefinjeno borbenost.

Olimpija je sicer danes na en mah odvrgla dva bremena, ki jo vedno tiščita. Hkrati je prebrodila prekletstvo tretje četrtine (naj se spomin zavrti na Zmagadiniove tekme) in razen enega Lukca, so vsi ostali zmaji pokazali kar nekaj košarkarskega znanja, ki se je zrcalilo v odsotnosti slabih minut; te so od nekdaj krasile slovensko košarko, ne samo zmajevskih izbrancev. Trenutki po tekmi so sicer vedno primerni za evforične analize, a kibici bodo zagotovo iskali odgovor o dejanski moči posameznih moštev v naslednjih tekmovalnih krogih. Za začetno evforijo bo zmaga proti Olympiacosu popolnoma dovolj. Yeah bejbi, yeah !

Advertisements

3 thoughts on “OLIMPIJA : Olympiacos – rapsodija ?

Add yours

  1. če zmažejo ruse, se ti v navijanju pridružim na naslednji tivolski tekmi.
    evo mene, oportunista. back to the good old najntis … yeah!

  2. eh..klinc pa oportunist, dokler Trnowčan navija za Olimpijo ;-)..to je naravno stanje… Če ne zmagajo Rusov, je stvar itak jasna: krivi so sodniki ! 🙂

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: