Klinc pa take Domžale !!!

Počasi imam dovolj tele naše košarke in bom začel namigovati o mafiji, ki se ukvarja s sestavljanjem rezultatov.  Letošnji finale se mi zdi malce trapast. Naj pojasnim. Olimpija celo sezono ne uspe sestaviti ekipe in igre, ki bi  jo pripeljala do zmage. Šestkrat zapored jo Domžalčani deklasirajo. Vmes se zelenim zgodi odhod trenerja, ponovni kolaps kluba, zamenjava uprave in ena velika bolnišnica na robu gozda. Ekipa šestih košarkarjev z  mladim trenerjem se zato zdi idealna za odstrel, odpis, za uvrstitev v zgodovinski indeks zapravljenih košarkarskih priložnosti. V  kolikor bi finale izgubili s 3:0, jim nihče ne bi zameril, temveč bi trenutne zmaje zgolj označili za žrtve trenutne situacije, kot kolateralno škodo športne tranzicijske politike. Ampak ne, Odpisani od nekje izbrskajo voljo, požrtvovalnost, ravno prav znanja, da napravijo domžalsko končno zmago vprašljivo in izenačijo na 2:2. Ne glede na to, da je bila včerajšnja košarka  predvsem borbena, so fantje dali možnost Domžalam za nedeljsko zmago v domači hali. Seveda, če bodo ti breme favorita pretočili v kakovostno košarkarsko predstavo. Po včeraj prikazanem v malarsko zmago močno dvomim in že po defaultu prisegam na Okornov fanatizem. Seveda gre zraven še pomislek namenjen KK Domžale: če letos ne premagajo Olimpije, ki je precej v riti in igra finalni basket s šestimi košarkarji, ki so bili na začetku sezone prej druge kot prve violine,  naj se gredo solit. Taka priložnost se pač ponudi le vsakih nekaj let. Edino če zmajem resnično bije zadnja ura…, eh, pustimo črne scenarije za kakšno drugo priložnost. Že tako daje trenutni rezultat obilo snovi za razpravljanje o nizkem nivoju prikazanega basketa. Sicer  pa: glavno, da Olimpija zmaga ! 🙂 , z zagatami domžalskega kluba naj se ukvarja kdo drug. Z mafijskimi scenariji se vseeno ne bom zapletal in zato končujem s sklepom, ki pravi, da so zmaji navkljub vsem zelenim kolobocijam še vedno dovolj dobra ekipa za slovensko finale. Na srečo  ali na žalost.  Torej, na nov naslov moramo počakati do nedelje. 😉

 

Še nekaj let nazaj bi se taki stavki zdeli velik cinizem, ki ne pritiče zelenemu navijaču, a saj poznate tisto o vzponih in padcih. Upam,da je Olimpija trenutno zgolj v nizkem intervalu.

Advertisements

2 thoughts on “Klinc pa take Domžale !!!

Add yours

  1. upanje umira zadnje:)tudi za Olimpijo.
    sicer pa je teorija o petih tekmah prav zanimiva. A kdo verjame, da bi si Domžale privoščile toliko samozaveti, da bi namerno malo “lenarile” na četrti tekmi in potem pospravile Olimpijo doma. Da ne bo pomote… kapa dol pred Olimpijo in igralci, ki so jo zastopali včeraj.
    Sicer pa danes se začenja finale NBA. To bo upam, da še veliko bolj zanimivo. Lahko Lebron premaga cel SA??

  2. Itak, da ne bom za Domžale odpiral novega naslova, a vseeno jim je potrebno čestitati. Letos s so bili boljši in so zasluženo pokasirali dvojno lovoriko. Naj uživajo eno leto ! 🙂 Odgovor na zadnej vprašanje je po vsej verjetnosti ne. Lebron ne bo zmogel premagati celega SA.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: