Pristni in rutinirani rock´n´roll: Partibrejkers v Cvetličarni

…mi ne idemo nikud i ne radimo ništa…

Nekatere plošče je vedno fino drajsati do onemoglosti in nekatere bende je vedno fino poslušati. Če se tak bend še vsake toliko ustavi in da city še toliko bolje. Takrat si je potrebno vzeti čas in se povabiti v Cvetličarno. Pač, Partibrejkersi so vedno dober razlog za izhod. Kot se znajo izraziti kritiki, je bend Partibrejkers arhetipski rock sestav, ki preko robustnega zvoka prisega na čustveno neposrednost, pošten odnos in garažno navdušenost.

…pusti struju kroz mene
i biću kao nekad…

Niso pa za tiste, ki ljubijo presenečenja. Tega pri Partibrejkersih ni, je zgolj rutiniran, uigran nastop štirih modelcev, ki so izvežbani v podajanju pristnega rocknrolla polnem finih solaž, čvrstega ritma in jedrnatih misli. A tele bojse zgodovina vseeno malce tepe, jim očita pomanjkanje kompromisov. Kompromisov, ki bi pripeljali angleščino, ki bi pripeljali malce bolj nežne ritme, bolj uglajene misli, odvzeli kak incident ali pa odstranili balkanske vojne. Potem bi zgodovina poskrbela za razprodane stadione širom po svetu, veliki marketing in pljusk vreščečih navdušenk.

…niko mi ne piše, niko ne ljubi moje ime…

Tako pa so morali Partibrejkersi prejšnji teden odigrati svojo tlako v ne popolnoma polnem prostoru, kjer je bolj dišalo po cipresah kot po najnovejših deodorantih. Bo že držala opazka zveste fenice, da so se na dogodku zbrali predvsem dinozavri. Ampak tem je relativna praznost še odgovarjala, saj so tako lažje muvali na urbane poskočnice. Seveda ne toliko, da bi se jim pri tem razlilo pivo. A mrmranje, da oni pa že niso hipnotisana gomila je bilo vseeno slišati. Bil je simpatičen večer, ki je na kup pripeljal stare frende, ki se niso videli že vsaj 100 let. Vsaj tako so zatrjevali vsi po vrsti.

…tamo gde je srce, tamo sija sunce
tamo gde je strah, tamo živi mrak…

Koncert je bil razgiban in lista odigranih komadov je bila sestavljena tako, da vsaka druga kompozicija pripeljala malce burnejši odziv občinstva, ki je bilo zadovoljno tako z dolžino kot z izborom odigranega, a je v resnici mlačno reagiralo. En dodatek se je zato zdel popolnoma dovolj. Veterani beograjske šole rock´n´rola so poskrbeli za dozo poštene muzike, ki te ne pusti hladnega bodisi zaradi glasbe, bodisi zaradi besedil bodisi zaradi zgodovine. Bil je fajn večer, kasnejši glasbeni izbor, je bil zgolj še pika na i. Še naprej lobiram za rock.

…svaki klinac ima svoju priču
svaka keva ima svoga čiču…

 

 

 

Advertisements

3 thoughts on “Pristni in rutinirani rock´n´roll: Partibrejkers v Cvetličarni

Add yours

  1. Hm, zanimivo… sama sem Partibrejkrse in Čorbo, pa Bajago… pustila v nekem drugem času. Zdaj mi razveseljuje uho en drug rokenrol, ki mi ga je odkril Nekdo ravno prejšnji teden: Urban & 4. Priporočam 🙂

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: