Petkova depra

Čemim in tuhtam kdaj se bo kaj premaknilo. Še en petek, ki se vrti s polžjo hitrostjo. Medtem zunaj nažiga in komaj čakam, da jo zviznem na zrak, pa magari na malico. Ostale outdoor akivnosti vsaj do treh ne pridejo v poštev. Eh, klinac. Očitno potrebujem projektni šiht, ne pa predpisano osemurno ždenje v pisarni. Še par let nazaj bi tulil, da je petek dan za metek, sedaj pa ob cufanju prvih sivih kocin lajam na cucka, ki mi kaže jezik in dopoveduje, da je skleda briketov, malo vode, vmes pa precej spanja čisto dovolj.

 

 

Okej, recimo, da mu verjamem in sem res skurjen v nulo in bi potreboval ene toplice pa ene tri Tajke na hrbtu, da odvozlajo vse vozle. Pa to znate, da :-). Ampak kaj bi se pritoževal. V bistvu je vse pod kontrolo.

Brlog pospešeno nastaja, konkureca je premeteno zapustila golovški pragozd in zadvorski rejon s hrupom spet motijo samo balinarji. Za nameček se obeta lep vikend, zato bom jamranje prepustil ponedeljku. Do takrat še navržem, da je Olimpija v krizi in vi porečete naj neham težiti, ker to ni novica temveč trend. Pa to znate, da. “Ta blesavi” zato premeteno znižujemo standarde in veselo oznanjamo, da bodo delček zelenega sijaja danes povrnili vsaj mladinci v Kašlju. Če jih slučajno v polfinalu ne bodo napacali Krkaši. Jaz pravim, da bodo zeleni prvaki. Seveda to ni tako zanesljiva napoved kot tista, ki pravi da bo letos Tolpa na trojkah spet prašila. Zanesljivo bomo prašili vsaj toliko kolikor nam bodo dovolili vampi in trmasti preostanek volje. Na predpisani dan bo voljni preostanek postal trdna neomajna gmota, ki bo s helijevsko lahkoto premagovala zagate medvedje trase. Kot je v navadi pri ambicioznih športnih projektih je Tolpa medtem postala prava institucija, ki trguje na gladiatorskem tržišču. V konstruktivisitičnem smislu izvoza tekaško-barske kulture je Tolpa enega izmed svojih ustanovnih članov poslala na misijonarsko pot na Dansko, kjer ga čaka seznanitev s tekaškimi koncepti tamkajšnjega avtohtonega prebivalstva. Dasiravno bi se komu lahko zazdelo, da je Tolpa tako utrpela izgubo, temu le ni tako. V teh medvedjih časih preostanek svoje kondicije nadgrajuje s prispevkom pripadnika borovljskega plemena. Lokomotiva izpod Mežaklje bo svoj del cepetanja nedvomno opravila na vrhunski način, medtem ko o vrhunskosti preostale dvojice poznavalci lahko upravičeno dvomijo. Kot sporoča Polar, je do triumfa še 29 dni, zato pustimo udeležence naj izpilijo načrt zmage do popolnosti. Manjka samo še par detajlov. Dolgih nekaj kilometrov. Kot rečeno: danes je lep dan. Oziroma natanačneje povedano: Dan se začne čez 90 minut.

 

 

 

 

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: