Medvedji zaplet

Medvedje nevedoč sem včeraj tekal točno na območju, kjer naj bi trekal kosmatinec. Lahko potrdim, da razen pritrjenih plakatov z obvestili o pojavu medveda ni bilo opaziti ničesar nenavadnega. Iz krogov blizu golovškim tekačem, pa je slišati, da je bilo včeraj na delu PST, ki se vzpenja od Bizovika proti Golovcu bolj malo Fužincev. O podobno zmanjšani sprehajalni dejavnosti govorijo tudi zabeležena zapažanja v okolici Urha. Pasji lajež je….

 

….včeraj šibkeje odmeval. Ko se končno privlečem/o nazaj v bajto, so nam bleda mati koj povedali, da so jeli lokalni prebivalci opaziti enega medveda v bližini domačij. Bojda jim ni preostalo drugega, kot da obvestijo pristojne oblasti. Te so takojci sprožile veliko akcijo standardnih ukrepov, ki pritičejo zablodelemu vdoru živali v človekov okoliš, kot bi se lahko tudi označilo tokratno priliko.

Medtem, ko je Zavod za varstvo gozdov v pripravljenosti, pa se lokalni avtohtoneži sprašujejo o namenih kosmatinca. Mar je prišel samo na ogled letine ali se morda spogleduje z označitvijo svoje novega domovanja. Še posebej skeptični so tisti nepremičninski posredniki, ki pravijo, da se zadaj zagotovo skriva težnja po nižanju vrednosti nepremičninskega trga v okolici. Zraven še opozarjajo, da je trg brutalen, zatorej ni odveč pričakovati agresivnejših potez obeh, v pripetljaj vpetih, strani. Kot ponavadi pa situacija niti tokrat ne ponuja enoznačnega odgovora. Svoje videnje dogodka je tudi v tem primeru sporočila Zveza združenih sostrških flegmatikov, ki ji nudijo podporo tudi Bizoviški nihilisti.

Čeprav je njihovo sporočilo naravnano izrazito mirovno in sicer naj pristojni počakajo z ukrepi, ker se bo kosmatinec zagotovo poslovil iz tako prometnega gozda, pa se Zveza primestnih staršev otrok z avtomatiki in apeeni s tem ne strinja in trdi, da kaj tako neodgovornega že dolgo niso prebrali. Zelena bratovščina se medtem v miru in zavzeto pripravlja na klic dolžnosti. Vsaj tako poročajo ogledniki iz lokalnih oporišč ljubiteljev hmeljevega napitka. Presenetljivo se še ni oglasil Žabjevaški forum. Tako zavlačevanje preseneča tudi poznavalce tematike. Vsekakor pa ni presenečenje izjava predstavnika Podmolnika, ki trdi, da se Podmolničani ne bojijo morebitnega obiska kosmatinca na njihovem področju. Bojda so se že prej znali postaviti zase.

Prihodnost je negotova, drama je dramatična, zaplet zapleten, a nekaj postaja jasno. Zgolj za vas bo milje lebanovo intenzivno spremljal dogajanje tudi vnaprej.

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: