Zeleno-beli orkester od blizu

Spet je sreda, spet je dan za zmaje. Sobota je že daleč, navijači hitro pozabljamo žalostinke in misli usmerjamo naprej v blestečo prihodnost. Verjetno nisem edini, ki želim danes Olimpiji vse najboljše, a kot pišejo časopisi, se je herr Tavčar v soboto spet smejal. Njegov smeh ponavadi ne pomeni nič dobrega, a ker so spet začele krožiti novice o skorajšnji ozdravitvi kronika izpod Rožnika se tudi sam lahko spustim v trgovanje in ovrednotim pobe, ki nastopajo v zelenem dresu. Vrednotim nekako takole:

4,Ender Arslan,188 cm, branilec, Turčija, 1983 – se mi zdi, da se Turek ni najbolje vklopil v kolektiv, poleg tega pa je v zadnjem času nehal verjeti v ekipo (vsaj tako se zdi) in je začel igrati za osebno statistiko. Ker ne premore dovolj kvalitete, da bi sam odločil tekmo, potiska zeleni voz še hitreje v prepad. Zaradi mene lahko gre.

5,Klemen Lorbek,197 cm, branilec, Slovenija, 1988 – nimam mnenja.

8,Hasan Rizvić, 210 cm, center, Slovenija, 1984 – letošnja sezona bi morala biti njegova velikanska promocija. Pa ni. Poba ni izkoristil priložnosti, še vedno mu lahko očitamo stvari iz preteklosti, čeprav počasi vseeno napreduje. Vseeno se mi zdi, da nikoli ne bo zmogel korektno odigrati vloge prvega centra, še primernost za drugega je vprašljiva, vloga tretjega visokega mu je pisana na kožo. Naj ostane, vendar naj uprava razmisli o nakupu vsaj enega kvalitetnega visokega igralca, če zraven doda še kakega skočnega krilnega centra ne bo nič narobe.

9,Teemu Rannikko,189 cm, branilec, Finska, 1980 – imam občutek, da bo Finec po tej sezoni rekel adijo in hvala za vse fafe. Čeprav bi mu lahko očitali preveliko statičnost, je trenutno vseeno najboljši zmaj na položaju playa in poleg Miliča najbolj srčni borec. Ne zamerim mu odhoda, a ne bi imel nič proti, če ostane še eno sezono. Vseeno se ne bi pritoževal, če bi na njegovem mestu zaigral nekdo, ki ima prirojen občutek za koašrko.

10,Dejan Hohler,188 cm, branilec, Slovenija, 1986 – kolikor so laične oči uspele videti Dejana na delu, tolikor hitreje je možgan prišel do sklepa, da fant potrebuje še leto, dve kaljenja na kakem nižjem tekmovalnem nivoju. Srčnost včasih pač ni dovolj. Naj gre, po možnosti v Slovana ali Domžale.

11,Manuchar Markoishvili,196 cm, branilec, Gruzija, 1986 – Švili je zdaj že nekaj časa tu in v tem času je precej napredoval. V kolikor se res obeta rešitev Olimpije, potem naj se ga zadrži kot menjavo, saj je borben, vendar me bega njegova zanesljivost. Enkrat zadane vse, drugič potrebuje preveč časa za uravnoteženje roke. Naj ostane, če se ne najde boljšega.

12,Marko Milič,199 cm, krilo, Slovenija, 1977 –okoli njega naj se zgradi ekipa, uprava pa naj razmisli o postavitvi spomenika in častnem izobešanju njegovega dresa tja nekam na sredo dvorane. To, kar je Marko pokazal letos presega moje dojemanje profesionalnosti in privrženosti klubu. To je pripadnost de luxe. Sem imel letos večkrat občutek, da se Olimpija skupaj drži samo še zaradi Miliča. Če bi nekako shecali še Tuška bi bil to ogromen plus. Ampak: saj vem – sanjam. MORA OSTATI !!!!!

13,Ivica Jurković,205 cm, center, Slovenija, 1973 – uporaben za pet, deset minut na tekmo. Ker že malce spominja na legendo, naj ostane in mulce še naprej meče na njegovo znamenito trica foro. Vseeno mora biti cilj uprave iskanje njegovega naslednika, ki bo zmogel odigrati celotno tekmo.

14,Saulius Kuzminskas,211 cm, center, Litva, 1983 – verjetno sem tako kot večina, pričakoval več, dobil pa bolj malo. Še en v nizu srčnih borcev, ki imajo premalo znanja in ne zmorejo skoordinirati vseh okončin v neko harmonično gibanje. Naj gre po poti Marakerja. Čim dalj od Olimpije.

21,Sandi Čebular,195 cm, branilec, Slovenija 1986 – se mi zdi, da v zadnjem času prihaja k sebi, vendar tile »ta mladi« vsi skupaj potrebujejo še nekaj izpitov, da bi lahko spodobno igrali na evropski sceni (ki je za Olimpijo edina smiselna), zato naj ga posodijo nekam, kjer bo pridobival samozavest. Naj gre na posodo.

22,Antonio Žižić, 208 cm, center Hrvaška, 1986 – naj ostane posojen še naprej

23, Domen Lorbek,198 cm, branilec, Slovenija, 1985 – poba potrebuje še nekaj lekcij, da bi postal klasični branilec evropskega kova. Naj ostane in se uči, vendar naj uprava zavoljo njega pripelje enega izkušenega branilca, ki zna podati in hkrati tudi zadeti. To veščino bo potreboval, ko bo Lorbek padel v enega izmed svojih zgrešljivih nizov. Ko bo kaka akcija izdelana samo zanj, bo tudi njegova roka dovolj natančna. Do takrat bo Klemnova igra verjetno nihala. Naj ostane.

24, Miha Zupan, 204 cm, center, Slovenija, 1982 – naj že rešijo godljo, potem pa naj Miha ostane. V dopisu še napišem, da na njegovem mestu potrebujemo nekoga kvalitetnejšega.

31,Sašo Ožbolt,191 cm, branilec, Slovenija 1981 – najprej dobre želje za celjenje poškodbe, potem pa naj si ga Olimpija zagotovi za naslednje dve leti. Če se mu naslednji dve leti poklopita, se bo Olimpija spet lahko hvalila, da v Evropo odhaja še en slovenski košarkarski biser. Poba ima preveč smole in sedaj je v letih, ko bi moral kazati svoje najboljše predstave. Samo, da ga ne bodo premamili menedžerji z obljubami o švicarskih računih. Naj ostane.

Kamil Pietras, 209 cm, center Poljska, 1988 – sem ga opazoval že kot kadeta, kjer je pometal s sovrstniki. Iz njega se lahko razvije spodoben center, zato naj ostane, pa četudi mora oditi potem na posodo.

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: