MM: Vodovodarjeva šifra

Jep, anekdote se nabirajo, kot družboslovec sem daleč od izjeme, prej predstavljam aksiom. Verjetno se anekdote name lepijo še malo bolj kot na druge. Pač, vse cange, conge, pipe, preje, visine i nižine, winkilni, vagenrisi  in kar je še strokovnih izrazov so zame precej nove zadeve s katerimi se spopadam najbolje kakor znam, torej počasi. 🙂 Z mojstri zato nikoli ni dolgčas in verjetno boste takoj pripomnili, da ni nič novega, ko zapišem ugotovitev o največjih biserih.

 

Najlepše se svetijo vodovodarji, mojstri improvizacije. Usmerjenost na problem/nalogo je zagotovo težava, kadar v glavi poteka ene dvanajst filmov hkrati. Ni vrag, da pustiš klešče ravno v kleti, ko jih v bistvu že potrebuješ na mansardi. Razen tistih tridesetih stopnic sestopa in vzpona pravzaprav sploh ni nobene zadrege. Na koncu tako ali tako noge bolijo tvojega vajenca. Ta mora imeti srečo, da jih najde že v prvem poskusu. Klešče so namreč različnih oblik, velikosti in barv. Ko enkrat stuhtaš, da je morda majstore vseeno potreboval plajbo je že večer in v dimniku blesti zgolj ena cev. Skratka, organiziranost postopkov in orodja ni vrlina, ampak kaj boš zameril, če je človek v bistvu prijeten modelc. In potem gremo reševati zaplete naprej. Enkrat manjka to, drugič pozabi ono, tretjič te pošlje v štacuno po zamenjavo polcolskega fitinga. Za razlago tega pojma nisem pristojen zato povem, da sem šeo sa enim kosom u štacuno sveto prepričan, da ga moram zamenjati za drugo dimenzijo. Po polurnem ignoriranju vseh cestnih predpisov, mi majstore končno dopove, da mi je dal tisti kos v bistvu za uzorak, da donesem još jednog. Mah, bencin je najmanjši problem, pa se še enkrat zapeljem. V drugo zadanem in dela stečejo v ustaljenem ritmu naprej. Ker res napredujemo  se začnemo malce pomenkovati. In mi reče: e, sam se spomnio juće nate. Znaš, kad si mi u pondelk posodio tisti flomaster. In poslušam naprej: no, grem jast od tebe k še eni stranki, kjer nekaj merimo za novu pipo in tako jaz pišem sa tistim tvojim pisalom po ploščicah. E, takav  ti je život še doda, kad ne pogledaš kaki flomaster imaš, pa onda ugotoviš, da je alkoholc in ne gre dol s ploščic. E, da znaš kako sem drgnio, sam se prec spomnio nate, se malce potoži. Hja takle mamo poskušam povzeti z resnim frisom, ki ga vseeno malce razteguje.

 

Kljub vsemu dela napredujejo. Mešanica bosanščine in slovenščine je pa vseeno fenomenalna. Zahteva malce koncentracije, ampak je fenomenalna. Kot fakin Lublančan imam včasih itak že težave z razumevanjem dalenščine.

Advertisements

One thought on “MM: Vodovodarjeva šifra

Add yours

  1. Ne se jebat tastr!?! Najin vodovodar keramičn je pa glih Dolenc. Zbusanščino nou pol nč, pa houpam, da cvičk tud nou preveč seku 😉

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: