Proti Mišelj vrhu

Enkrat bo potrebno spisati nekaj o brezpotjih, njih definiciji in pomenu. Tisto kar je za šodrovca že zahtevno brezpotje, je za alpinista preobljudena avtocesta, kjer lahko razvije sestopno hitrost do maksimuma. Danes se s tem vprašanjem vseeno ne bom pozabaval, temveč bom zgolj izkoristil priložnost in na blog napopal utrinke iz Mišelj vrha (2350 nmv), kjer smo se mudili ta pandelk”.

Smiselno bi bilo napisati kak lirični utrinek na temo sončne sproščenosti in lenobne počasnosti, vendar enostavno tega ne bom počel, saj niti nisem dovolj izurjen niti nisem primerno razpoložen. In zadnje kar si lahko privoščite je, branje neke prisiljene osladnosti. Čeprav se moram vedno znova prepričati v smiselnost vandranja po Bohinjskih gorah, sem potem vedno znova navdušen.

Resda so v trip vključeni dolgi pristopi in sestopi, hkrati me vedno sheca kaka prijetna nevšečnost (tuljenje v luno večer pred odhodom denimo), a to je zgolj dodana vrednost. Lani Škednjovec, letos njegov sosed – Mišelj vrh. Zahtevno brezpotje, kot težavnost označi stric Tine, postreže s kičastim vandranjem mimo slikovitih meandrov, ponudi nekaj vzpona po travnatih vesinah in zaokroži celoto s pridobivanjem hitrosti na triglavski magistrali.

Dodaten bonus je predstavljala osamljenost, saj ni bilo nikjer nikogar. Edino gams je enkrat vmes prišprintal mimo in dal vedeti, da smo le vsiljivci na njegovem teritoriju. Bohinjske gore v jesenskem času zlatorumenih macesnov so pravi naslov za hribovske estete, ki jih mrzle severne stene in nevplezanost prisilijo v raziskovanje hribovskega sveta brez štrika.

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: