So se televizije zmotile ?

Topika o kateri nameravam pisati danes, je ekspanzija športnih prenosov na naših televizijah. Takole na hitro: situacija se po mojem mnenju izboljšuje. Prva teve oziroma zdaj spet TV 3 je naredila dober biznis z odkupom pravic za Champions ligo, kar seveda pomeni, da morajo na RTV SLO tisti čas nekako zapolniti. Tako sedaj na RTV SLO lahko spremljamo prenose prve slovenske nogometne lige. Ne glede na kvaliteto prikazanega nogometa in prazne tribune, se mi zdi to super ideja (nekako v stilu: lokalno je globalno) in nekajkrat sem se že zalotil, da sem raje gledal prvo slovensko ligo namesto Chamipons lige. To pa zato, ker me je zanimalo kaj dogaja v naših, domačijskih logih in ker vem, da bom “ta velike, evropske ekipe”  vedno (vsaj zaenkrat se zdi dostopnost čisto samoumevna) lahko videl tudi kasneje, v nadaljevanju sezone. Pač nisem striktni nogometni fanatik, ki bi padal zgolj na lepe poteze, ampak sem tozadevno tudi malce patriota.

Na RTV SLO sicer blestijo stari, že preizkušeni novinarji, medtem ko na TV 3 uraduje Obrez familiy in moram priznati, da jim gre dobro. Naslednje tri leta, za kolikor imajo odkupljene pravice, bo zanimivo spremljati TV 3 tudi iz »športnega« zornega kota. Privoščim jim  skokovit razvoj in veliko gledanost, saj igrajo na terenu, ki omogoča celovit razvoj športnega uredništva (tako pri pripravljanju vsebin, pri grafični podobi, izbiri voditeljev, itd). Prenosi so zaenkrat izpeljani korektno in zanimivo, večji problem predstavlja oddaja pred tekmo, kjer “blestita” Gliha ( ki nima besednega zaklada) in ena bjonda (ki sicer izgleda super dobro, vendar nima besednega zaklada, o nogometu pa itak nima pojma – skratka potrebuje še nekaj kilometrine in kako urico pri Kalanovi Ajdi). Če povabita v goste kakšnega “kao” strokovnjaka je še zanimivo, sicer pa negledljivo. Do sedaj se je najbolje obnesel Prašnikar, ki zna razlagati in se pred kamero ne zmede. Ja, presenečenje, tudi za Bojčija se dobra beseda najde :-). Vseeno priznam, da »predoddajo« gledam zgolj po odsekih. Poleg eurolige TV 3 prenaša še italijansko nogometno ligo in posamezne tekme ostalih nogometnih reprezentanc iz naše kvalifikacijske skupine. To se mi zdi super. Fanatiki bom sedaj imeli še več razlogov za odhod v lokale, kjer imajo na voljo več televizorjev.

No, in zaradi takega konkurenčnega izziva lahko sedaj na RTV SLO gledaš poleg slovenske nogometne lige, še obilo NLB košarkarske lige (denimo: ta teden so že prenašali Olimpija – Budučnost, v soboto pride na vrsto še Olimpija – Partizan; ZAKON !!!!…..ti stari, večni derbiji me vedno bolj zanimajo – imam o tem eno teorijo, o kateri se bom razpisal ob priliki) in ogromno rokometa (mislim, da bo v soboto oziroma nedeljo ) pravi rokometni razvrat, saj bodo prenašali obe tekmi slovenskih evroligašev. Meni se sicer ne cedijo sline po rokometu, a verjamem, da bodo rokometni fanatiki zagotovo sklepali kompromise z boljšimi polovicami. Za moje popolno zadovoljstvo naj še na POPU odkupijo pravice za prenose kake tekme iz NHL in iz NBA. Primerno servirani dogodki bi zagotovo prinesli tudi dostojno gledanost. Da ne govorimo o, tako obljubljeni, medijski, resda športni pluralnosti slučajno ? …eh…bluzim…ni čisto tako…:-) 

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: