OLIMPIJA : MACCABI – prijateljska, 25.09.2006

»Jesenski cajt je ta prau cajt !«, za navdušene košarkarske kibice, te nepopravljive optimiste, ki so si že opomogli od pretresov polne košarkarske Japonske. Časa za oddih ni veliko, saj se približuje klubska sezona tudi za zmaje. Po lanskoletnem katastrofalnem modularnem presenečenju je zavel nov veter, ki je v Ljubljano zopet pripihal Mahoriča in sagadinovski koncept garanja.

 

 

Upam stavit, da letos od igralcev ne bomo slišali izjav v stilu »Tomo mi je kot oče«, ampak prej premišljeno bentenje o tem, da res trdo trenirajo, a da bodo že potrpeli, ker povsod po Evropi vedo, da pod Rožnikom znajo vzgajati nadebudne košarkarske mladce. In zato sem včeraj z zanimanjem zavil v halo na ogled tekme z Maccabijem. Nisem bil edini, ki ga je zanimal trend razvoja, saj je bila hala res lepo popolnjena. Novinarji govorijo celo o številki 2000 in recimo, da jim verjamem.

 

Prvi vtis o letošnji Olimpiji je nedvomno prinesel spoznanje o še eni naporni sezoni za gledalce. Namreč za nastopajoče v zelenih dresih bi lahko rekli, da so predvsem delavci, ki bodo sicer vestno izpolnjevali zadane naloge, vendar pa bodo težko prikazali potezo več. To sposobnost bi po videnem pripisal predvsem Arslanu, ki bo definitivno ustrezna dopolnitev Ožboltu. Za oba si želim, da bi do začetka sezone naravnala met.  Z zanimanjem sem opazoval tudi Kuzminskasa, ki bo verjetno poživitev letošnje sezone. Lahko bi mu sicer očital nekaj pomanjkljivosti, a zaenkrat je zagotovo prvi skakalec in ima pravi timing ter dovoljšno mero srčnosti. Podobno lahko zapišem tudi za Švilija in kot antipod tema dvema takoj podstavim Riziviča, ki v sebi nikakor ne najde tiste samozavesti, ki bi mu razložila, da ob vsakem dotiku žoge še ne bo konec sveta, niti če nasproti stoji velikan v rumenem. Verjetno bo Olimpiji velikost kar manjkala, saj si ne predstavljam, da bi Zupan, Kuzminskas, Rizvič, Maraker in ostali lahko nadomestili igro enega klasičnega centra. Lahko pa Maraker nadomesti tako Drobnjaka kot Juraka, ali pa kar oba skupaj in hkratiVtis imam, da bi Olimpija potrebovala eno visoko klasiko, ker v trenutnem igralskem kadru ni dovolj kakovostnih univerzalcev. Ampak recimo, da zaupamo trenerju, ki bo postavil sistem za ustrezne rezultate v dani situaciji hehehehe..uf..bluzim…O ustreznih rezultatih bom pisal ob preboju v drugi krog Eurolige, uvrstitvi v končnico NLB lige in obeh slovenskih naslovih.

 

 

Sicer pa je bila včerajšnja prijateljska tekma zanimiva predvsem na začetku, ko sta bili ekipi še enakovredni. Ko so rumeni malce odločneje zaigrali, je kar nekaj naših staknilo poškodbice in tudi zato so večino drugega polčasa odigralci mladci. Borbenosti jim vsekakor ne moremo očitati, vendar se jim je poznala neizkušenost. Denimo Hohler: dokler je bila koncentracija koncentrirana je lepo peljal žogo čez, celo fintirati je poskušal, vendar se je v nadaljevanju popolnoma izgubil. Podobne ocene bi lahko zapisal tudi za Lorbek brothers, Čebularja in Žižiča.

 

Za konec prvega  prostega spisa (v sezoni 06/07) o zelenih zmajih je potrebno v zaključku zapisati, da je letošnja ekipa po moji oceni glede na kakovost posameznikov približno enakovredna lanskemu sestavu. Zanesljivo tiči  bistvena prednost v  trenerju, ki se je vrnil in čeprav bo moral še krepko poprijeti za delo in iztrošiti glasilke, da bo popravil včerajšnje kikse, se zdi prihodnost ekipe svetla. Dolgoročno je pozitivna tudi vrnitev domačijskega pristopa, ki poskuša izkoristiti slovenske talente. Nestrpno čakam nadaljevanje letošnje košarkarske limonade. Aja, rezultat: Olimpija je pušnila. 🙂

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: