Trek nad Tamarjem – Mala Rateška Ponca

Pravijo, da je leto sprememb, a nekatere stvari še vedno ostajajo. Ena taka dobrina je tudi izlet na Malo Rateško Ponco (1925 nmv) ob izteku poletja. Resda letos malce prej, pa zato v pristnem jesenskem vzdušju. Manjkale so edinole zlatorjave barve, medtem ko smo bili obilno postreženi z dežjem in mrazom. Mala Rateška Ponca je zanimiv hrib.

Predvsem za hribovske uživače, ki jih odvračajo popularne markirane transverzale in za take, ki jih plezanje za vsako ceno ne mika. Skratka zame in za moje prijatelje. To smo take vrste troti, ki radi kolovratimo, obenem pa mantramo o tem in onem, pridajamo epskost doživetemu.

Vsekakor je bilo to nedeljo luštno, pa čeprav nismo počeli nič posebnega. Pozno smo vstali, ujeli ploho in lepo uravnali misli ter iskali prehode proti vrhu. Izkušeni gojzar s tem početjem ni imel nikakršnih zadreg, še več, šodranje mu je postalo v užitek. Enakomerno pršenje se je sčasoma zlilo s tokom misli, ki je vijugalo tam nekje mimo mavričnih idej. A do mavrice je bila še dolga. Je bilo potrebno priti najprej na vrh in potem še dol. Šele tam nekje pri Zelencih smo jo uzrli: dvojno mavrico. No, ja – bodi dovolj preskokov. 

Naj se vrnem na vrh. Tam smo si ob dvanajstih, kakopak po čestitkah in pozdravih, namesto goveje juhe in testanca, privoščili en obilen čokoladni »šot«. Še vreme se je izboljšalo in kar naenkrat se v dolino ni mudilo.

Ah, kje pa, nujno smo morali oddelati še eno etapo: cukr med brepotji takoj dodam. Lepo smo poiskali markacije PP in zašodrali proti Tamarju

. Ob vseh ohih in juhujih nad takim pristnim, neproblematičnim, uživaškim trekom je čas kar prehitro mineval in kar naenkrat smo se znašli sredi zelene tamarske livade.

Prva misel: mati kave. »So jo mat prec prinesli«. Preostanek dneva je bila nedeljska rutina. Skoraj. Nujen je bil postanek v Radovljici, ki kani postati rednost. Nimam nič proti. Jep; »lebanovo« širi svoj vpliv na Gorenjsko.

Advertisements

One thought on “Trek nad Tamarjem – Mala Rateška Ponca

Add yours

  1. Postank u Radolc bo postal obvezen :-)Ob naslednjem dobita vodniček za osterajh in košuto… Tam je spet ena jesenska 110 meterska 🙂 Slike s Ponce so fletne in komi čakam na drugo etapo PP…

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: