Napoved: basketaši na Japonskem

..da malce podkurim….se počasi začenja basket… 

Evo, spet berem, da med našimi košarkarskimi reprezentanti vlada izjemno vzdušje, da potekajo priprave odlično in da trener zna dozirati, usmeriti treninge. To, da jih nažgejo Turki me sploh ne skrbi, se občasno pač zgodi. Ampak tole dobro vzdušje in prava klapa. To bi moralo skrbeti vsakega pravega ljubitelja košarke pri nas. Zgodovina nas pač uči, da kadar gredo našim bojsem priprave kot po maslu in je poskrbljeno za klimo, čiste drese, ustrezne copate, okusno hrano, takrat se našim rado zalomi. V maniri optimista bom sicer dejal, da je kozarec na pol poln in hkrati upal na manjši kreg, ki bi malce pokvaril idilično sliko in bojse naspidiral do te mere, da bi prišli na Japonsko vsi napaljeni.  

Pravzaprav bodo taki tudi morali biti, kajti tekme proti ZDA, Portoriku, Kitajski, Senegalu in Italiji zagotovo ne bodo najlažje. V optimističnih glavi se je seveda že ustvarila slika o nepremagljivih zelenih bojsih pred katerimi bodo pokleknili tudi zedeajčani. Ostali bodo seveda pis of a kejk. V resnici seveda lahko pričakujemo eno čudno tekmo proti Senegalcem (z igralci, ki povečini igrajo v Franciji), kjer naši lahko zmagajo z veliko razliko ali pa pušnejo zaradi kakega bizarnega razloga. Podobna tekma zna biti tudi s Kitajci, ki še ne vedo ali bo velikan sploh dopotoval na otok. Ta tekma zna biti na sploh čudna, če se našim zgodi kakšno nepotrebno podcenjevanje. Podobno bi lahko zapisal tudi za Portoriko, ki sicer ni zapisan med košarkarske velesile, a vedno pripravi kako presenečenje in igra vedno boljšo košarko. Naši bodo morali biti sto odstotno motivirani. Taki bodo verjetno zagotovo proti Italijanom, ki pa obljubljajo pomladitev ekipe, zato menim, da bo morale izkušnje Slovencev zadostovati za zmago. A garanje na tej tekmi zagotovo ne bo izostalo. Dodatna zanimivost bo seveda tekma proti ZDA, ki vedno predstavljajo kapitalno trofejo. Če predvidim poraz, a častno borbo, se verjetno prav veliko ne bom zmotil. 

Sicer pa je napoved kake vidnejše uvrstitve (recimo do šestega mesta) sila nehvaležna naloga. Se mi zdi, da je v naši ekipi kombinacija prekaljenosti in mladostne nadutosti, ki je vajena borbe za najvišje pozicije še iz tekmovanj v mladinskih starostnih kategorijah in zato lahko pripravi presenečenje, lahko pa seveda istočasno pogori na celi črti. Zato bi nas morale skrbeti izjave v stilu »težko bo, ker bomo brez pomoči občinstva«. Ojla bojsi, če ste pravi in sodeč po klubih in ligah kjer igrate taki ste, potem izgovarjanje na občinstvo ne pomaga – dokažite svojo kakovost ! 

Za konec se bom poigral še z izbiro igralcev, ki se bodo pod Pipanovim vodstvom gnetli v letečih konzervah proti Japonski:

1. Jurak

2. Lakovič

3. Bečirovič

4. Nesterovič

5. Udrih

6. Nachbar

7. Milič

8. Slokar

9. Brezec

10. Joksimovič

11. Zagorac

12. Zupan

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: