Pegašuz so megašuz

Za potrditev koncepta »leba-nova« se je vsekakor potrebno pomuditi pri sobotnem dogodku, ki je zaposlil cca. 30 000 osebkov. Kakih deset odstotkov se jih je potilo na teku trojk, ostali so pešačili. Mreža »leba-nova« smo prispevali svoj delež k pomladni tekaški evforiji. Ocene o udeležbi se sicer razlikujejo: od ožjega jedra šestih osebkov do cca. 100 osebkov, (ki se tega fenomena zaenkrat sploh še ne zavedajo 🙂 – uf..bluzim).
Tolpa je štartno številko ponosno nosila četrto leto zapored in lahko se pohvalimo, da gredo rezultati lepo v Maovem stilu od poraza do poraza do končne zmage. Letošnji poraz je sicer za približno 40 sekund boljši od lanskoletnega podviga. Kakopak smo si spet obljubili, da ne damo miru, dokler rezultata ne spravimo pod uro. Pesimisti bi rekli: kako optimistična napoved. Ampak nam se, blago rečeno, frka. Mi tečemo, komentiramo, dihamo ko sloni, v dalji iščemo idealne tange in se že na Orlah veselimo kasnejšega piva v Mačku. Bi si upal pripomniti, da gojimo zdrav, rekreativni pristop do množičnih prireditev. Ko se bodo Tolpi poklopile vse stvari in ne samo pivo po teku, bomo odtekli sanjski tek, ko se bodo gledalci ob progi na lep sončen samo zaradi našega piša prehladili in zasmrkali. Ja, tudi to se bo enkrat zgodilo. Kot rečeno: ko najdemo trden in zanesljiv korak. Tolpa je skratka popolnoma korektno odigrala svoj del vloge.
Se mi zdi, da podobno razmišljajo tudi Softiči. Letos prvič v tej zasedbi, zaenkrat še brez potrebe po komolčarjenju v začetnih kilometrih so odtekli svoj blagi alpski tempo in suvereno napovedali svetlejše čase. Kot da že zdaj ne bi bilo dovolj svetlo, ko so se zadeve lotili nekako v hipijevskem slogu: lako ćemo. Ko dodajo še kanček sistematične nepopustljivosti se jih ne bo dalo zaustaviti. Vem, ker jih poznam. So se v tej trojki znašli sami trmnjaki, ki ne odnehajo kar tako in na lahko. Prej nasprotno, mora stvar že precej smrdeti po preseganju, da odnehajo. Kolikor slišim že napovedujejo lastne majčke in kolesarske izlete. Kardio slika bo lepa slika; samo to lahko dodam.
Za namen daljšega sestavka, ki se ponudi ob dobri kavici je potrebno še malo paberkovanja o organizaciji in progi. Ta je bila letos začuda manj blatna, a zato toliko bolj obljudena. Hkratni štart 800-tih trojk verjetno res izgleda fascinantno in privabi organizatorjem solze ponosa na lica, a zadevo bi morda morali zastaviti malček drugače. Bodisi z več štarti, bodisi s premikom štarta tja proti cesti Druge grupe odredov in bi tako ravnina do prvega klanca malce raztegnila množico. Ampak se ni za sekirati, Trojke v osnovi pač niso namenjene rezultatu. Navkljub zaznamovanosti besede je tovarištvo kar primeren izraz. Ker sem trenutno v naletu, se bom spotaknil še ob prvo okrepčevalnico, ki je postavljena tik ob škarpo, ki jo najbolj nadebudni izkoristijo za preskok, medtem, ko »komajdihajoči« gremo naokrog in potem ob porajajoči, rahli omledevici komaj odslalomiramo med skakajočimi »škarpaši«. Trki so neizbežni. Torej: zavzemam se za trak, ki bi preskoke onemogočil. No, do cilja potem nimam več pripomb, še več, trasa postaja vse boljša in iztek od magistrata do Prešerna predstavlja evforični vrh.
Kasnejša analiza je potrdila domneve, da smo močni tudi v roke. Obremenjevanje bicepsov in osamljenega možgana se je za večino zavleklo pozno v popoldne, za nekatere celo v noč, ko so bile odstrte še zadnje podrobnosti sobotnega podviga. Ja: »blo je tko in blo je tkole, šli smo naokrog in bli smo dobre vole«. Yeeeeeeaaaaaaahhhhhhhh !!!!!!!!!!

Advertisements

2 thoughts on “Pegašuz so megašuz

Add yours

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Navzgor ↑

%d bloggers like this: